Predstavljamo vam popularne frizure za proleće 2023, od dobro poznatih bob i piksi frizura pa sve do rokerskih shag i mullet stilova.

 frizure za prolece 2023
Odabir prave frizure koja odgovara našem obliku lica i temperamentu nikada nije bio lakši i to zahvaljujući društvenim mrežama. Na društvenim mrežama imamo prilike da vidimo različite načine šišanja koji dobijaju nazive po abecednom redu. Takođe tu su i stilovi koji su dobili nazive po životinjama poput vuk i leptir frizura. Izbor je neograničen, ali je u sadašnjim uslovima mnogo lakše odabrati pravi stil nego što je to nekada bilo.

Frizure za proleće 2023 bi trebalo da nakon hladne zime povrate našoj kosi lepršavost i sjaj. Takođe fokus je kako na trendi šišanju tako i na lakšem stilizovanju kose. Traže se frizure koje lepo izgledaju, ali su i jednostavnije za održavanje i svestranije. Frizure za proleće 2023 su uglavnom kraće, ali i inspirisane retro stilovima 70- tih i 90- tih. Pored srednjih dužina dominiraće i stepeni, odnosno neuredniji stilovi i kombinacija frizura. Da ne dužimo pogledajte koje su frizure za proleće 2023 u trendu ove sezone.

1.Bixie

 frizure za prolece 2023 bixie
Dolazi era kratkih frizura, a među njima se visoko kotira i bixie frizura kao kombinacija bob i piksi frizure. Ona će biti u trendu tokom proleća 2023, ali i tokom cele ove godine. Ovakvi hibridni stilovi nam omogućavaju da eksperimentišemo sa kratkim dužinama koje vremenom neprimetno mogu da prerastu u bob.

Bixie je svestrana frizura koja je bila popularna tokom 90 – tih i 2000 – tih, ali se poslednjih godina, modernizovanija, vraća na modnu scenu i to na velika vrata.

 klasicna bixie
Bixie frizura je kraća od boba, a opet duža od pixie frizure, kosa se šiša stepenasto sa oštrim ivicama i pramenovima koji uokviruju lice do klasične bob dužine. Lako se održava i jednostavno stilizuje. Ove sezone se preporučuju talasastije i kovrdžavije bixie frizure za moderniji prolećni izgled.

2.Bob

 frizure za prolece 2023 bob
Bob već decenijama neprikosnoveno vlada modnom scenom i ne može se nazvati trendom već vanvremenskom frizurom. Bez obzira da li ima dužinu do vilične kosti ili do jagodične kosti bob ili paž će uvek biti u trendu. Veoma je raznovrstan tako da svaka žena može da pronađe onu varijantu boba koja najbolje pristaje njenom obliku lica, tipu kose, godinama i životnom stilu.

 ravni bob

Međutim, ovog proleća možemo očekivati da će dominirati varijante boba u kombinaciji sa šiškama.

3.Shag frizure za proleće 2023

 duza shag
Popularnost šišanja inspirisanog 70 – tim ne prolazi. Shag je jedna od tih stilova koji će se nositi i tokom proleća 2023 godine. Kratki stepeni koji uokviruju lice i daju buntovnički šmek celokupnom vašem izgledu dominiraće i ove sezone.

 kraca shag

Shag dužine su raznovrsnije nego ikada pre. Modni stilisti predviđaju da ćemo tokom ovog proleća viđati duži shag na svakom koraku.

4.Mullet frizure za proleće 2023

 frizure za prolece 2023 mullet
Mullet je takođe frizura inspirisana 70 – tim. Bila je najtraženija tokom 2022, ali će se nositi i tokom 2023 godine. Njegove dobre strane su što pristaje svakom obliku lica i tipu kose, lako se održava i svestran je odnosno prilagodljiv svim situacijama.

 kraci mullet

Mullet će vam u svakom trenutnu dati cool, rokerski izgled.

5.Midi dužina

 srednja 90-tih
U pitanju su frizure midi ili srednje dužine inspirisane 90 – tim. Najlakši način da održavate frizure midi dužine jeste da im dodate unutrašnje slojeve i teksturu. Bitno je da deluju što voluminoznije i razigranije. To možete postići i uz pomoć različitog načina oblikovanja šiški.

 middle 90-tih
6.Stepeni

 frizure za prolece 2023 stepeni
Slojevito ili stepenasto šišanje je trenutno najtraženije u svim svetskim frizerskim salonima. Nose se sve varijante stepenastih frizura od onih klasičnih do modernijih verzija wolf cut ili vučji rez, leptir frizure i kombinacije shag i mullet stila.

 stepenaste frizure

Najbolja strana stepenastih frizura jeste da se lako prilagođavaju vašem obliku lica, tipu kose i temperamentu pa se samim tim možete odlučiti za minimalističke i skromnije stepenaste frizure ili možda za neurednije i buntovnije stilove.

7.Zavesa šiške

 zavesa siske
Žene vole zavesa šiške jer su jednostavne za održavanje i pristaju različitim oblicima lica. Njihova najbolja strana jeste što vam daju super frizuru koja izgleda kao da ste tek izašli iz frizerskog salona.

 frizure za prolece 2023 zavesice

Veoma su svestrane i mogu se na više načina oblikovati. Možete ih nositi na klasičan način, začešljati sa strane ili pomeriti iza ušiju. Dobro izgledaju i kad počnu da rastu jer lepo uokviruju lice. Možete ih nositi uz sve dužine kose.