Lip Gloss nokti su novi trend u manikir svetu. Minimalistički stil koji postaje iz dana u dan sve omiljeniji kod žena.

 lip gloss nokti
Hailey Bieber nam uvek može poslužiti kao inspiracija kada je u pitanju sređivanje noktiju. Tako su njeni glazirani nokti bili veliki hit tokom 2022 godine, nakon toga slede „blush nails“ ili rumeni nokti, a sada je vreme za manikir trend koji nosi naziv Lip Gloss nokti i koji je inspirisan sjajem za usne. Radi se o minimalističkom manikiru koji ćemo sigurno viđati na svakom koraku tokom 2023 godine.

Šta su Lip Gloss nokti?

 baby pink
Lip Gloss nokti su manikir trend koji vam pruža čiste, jednostavne i dobro negovane nokte. Postižu se korišćenjem bež, prirodnih i baby ružičastih nijansi laka preko koga ide završni ultra sjajni premaz koji oponaša izgled sjajnih usana. Nokti izgledaju kao da ste ih upravo prelili sjajem za usne.Lip Gloss nokti ili sjajni nokti i sjajne usne su savršena kombinacija koja je u trendu ove godine, a podrazumeva jednostavni, a opet blistavi, privlačni i „ukusni“ makeup.

Lip Gloss nokti i glazirani nokti – koja je razlika?

 ombre lip gloss nokti
Obrazac po kome se postižu i jedan i drugi trend je sličan, ali je razlika u tome što lip gloss nokti kao osnovu koriste prirodniji izgled noktiju pa su samim tim providniji. Takođe, sjajne iskrice možete rasporediti duž cele površine nokta ( kao i kod sjaja za usne), a ne samo po vrhovima. Umesto toga ukoliko želite da naglasite vrhove noktiju onda nanesite preko nokta gel završni premaz koji će stvoriti taj sjajni, žele završni sloj.

 minimalni detalji
Sa druge strane nokti inspirisani glazurom krofne su tamniji, deblji i preko sjajne osnove sadrže hrom prah sa sedefastim tonovima kako bi se dobio taj krajnji sjajni efekat.

Kako se postižu?

 sparkle lip gloss nokti
Bitno je da prirodniji izgled vaših noktiju dođe do izražaja. Zato bi nokti trebalo da budu u dobrom stanju. Uverite se da su dobro isturpijani, super čisti i da imaju adekvatan oblik. Da biste poboljšali izgled noktiju možete dodati i nekoliko slojeva poluprozirnog ružičastog laka. Možete naneti čisti ružičasti lak za nokte ili providni lak sa bisernim sjajem. Preko na vrhovima idu dva sloja ultra sjajnog gel završnog premaza.

 mlecno beli lip gloss nokti
Počnite tako što ćete svoje nokte pripremiti za lakiranje. Isturpijajte ih do željenog oblika i dužine, a zatim lagano isturpijajte vrhove noktiju.Poželjno je naneti ulje na zanoktice i losion na ruke. Održavanje vlažnosti noktiju i ruku će osigurati da vaš manikir izgleda besprekorno. Nanesite prozirni osnovni premaz i sačekajte da se osuši. U zavisnosti od toga kakvu providnost noktiju želite možete dodati još jedan osnovni sloj. Preko ide jedan ili dva sloja ultra sjajnog gel završnog premaza i to je to.

 kratki i slatki
U suštini Lip Gloss nokti su obično prozirni, ružičasti ili smeđi, odnosno najsličniji prirodnoj boji vaših noktiju. Prekriveni su slojem ili dva sa nekim prozirnim lakom visokog sjaja kako bi se stvorio taj sočni efekat. Ponekad mogu izgledati i jednostavnije sa nekoliko slojeva prozirnog gornjeg premaza na golim noktima. Na kraju kao rezultat dobijamo želatinasti finiš koji imitira izgled prozirnog sjaja za usne na golim usnama.

 suptilni shimmer
Takođe se trend Lip Gloss nokti mogu upariti i sa drugim manikir trendovima kao što su minimalistički francuski manikir, ombre nokti li neki detalji na noktima.

 uz francuski manikir
Ovaj manikir je idealan za sve prilike i takođe odgovara svim oblicima noktiju od onih kratkih četvrtastih, preko dugih ovalnih pa sve do špicastih stileto. Poput klasičnog francuskog manikira izgledaju jednostavno, elegantno i otmeno pa ih mnogi upoređuju sa malom crnom haljinom u svetu modu. Njihova dobra strana jeste što se lako uklapaju uz sve boje kože, stilove života, a takođe se i lakše održavaju u odnosu na druge manikir trendove.

Kako ih stilizovati?

 sa bisernim efektom
Lip Gloss nokti prelepo izgledaju u kombinaciji sa nekoliko prstenova koji poboljšavaju taj lagani, ženstveni izgled vaših noktiju. S’obzirom da se radi o neutralnom manikiru možete ga nositi uz odeću svih boja kao i u svim godišnjim dobima. Za proleće predlažemo da ga uklapate uz šarene haljine sa cvetnim printom kao i uz razne nijanse zelene boje. Naravno najbolje izgleda u paru sa sjajnim usnama.