Predstavljamo vam najpopularnije cipele za proleće 2023 godine. Kaubojke, baletanke, gladijator sandale, klompe – izbor je veliki i pravo je vreme za kupovinu.

 cipele za prolece 2023
Ove sezone su cipele za proleće 2023 raznovrsnije nego ikada pre. Od klasičnih modela, preko elegantnijih, nostalgičnih retro modela pa sve do futurističkih. U ponudi su modernije verzije kaubojskih čizama, ali i klompe. Svi ih nose od slavnih ličnosti i manekenki preko trenseterki pa sve do običnih žena na ulicama ili takozvanom Street Style – u. Zato ako ste spremni za kupovinu i želite da obradujete sebe novim parom obuće onda će vam ovaj izbor sigurno biti od koristi. Pogledajte koje su to cipele za proleće 2023 koje će se najviše nositi tokom ove sezone.

1.Baletanke

baletanke cipele za prolece 2023
Jedan od najvećih trendova cipela za ovu prolećnu sezonu jesu baletanke. Viđaćemo ih na svakom koraku. One su prosto nezaobilazne i prisutne u kolekcijama svih modnih kuća.Pravo su osveženje za noge posle visokih štikli i platformi.

 bordo baletanke

Pored klasičnih modela u crnoj boji ovog proleća nosiće se baletanke sa printom poput cvetnog i animal printa. Popularni su modeli sa detaljima poput mašni, šnala, kaiševa i slično.

2.Gladijator sandale

 lace up cipele za prolece 2023
Gladijator sandale su pre nekoliko godina bile veliki hit. Sada su ponovo u trendu. Nosiće se modeli ovih sandala do kolena, ali i kraći. Takođe gladijatorke su znatno modernizovane. Ima za svačiji ukus po nešto, od potpuno ravnih modela preko gladijator sandala sa tankom štiklom, debljom štiklom ili platformom.

 zelene

Posebno će dominirati ove sandale u upadljivim bojama poput zelene, narandžaste, crvene, žute.

3.Metalik cipele za proleće 2023

 metalic
Kako zimske tako i prolećne trendove ove godine prati ista odlika, a to je da se ističu. Vreme je da se privlači pažnja i da se zrači pozitivnom energijom. U tome pomažu cipele za proleće 2023 u metalik nijansama poput boje srebra, zlata, bronze, ali i druge boje koje sijaju poput metala.

zlatne cipele za prolece 2023

Dobra strana ovih metalik nijansi jeste da se mogu posmatrati kao neutralne i samim tim kombinovati sa svim drugim bojama i dezenima.

4.Cipele za proleće 2023 sa špicastim vrhom

spicaste crne
Cipele sa zaobljenim, ali i kvadratnim vrhom poznatijim kao pačiji kljun će se uvek nositi. Međutim, ovog proleća će dominirati cipele sa špicastim vrhom. Izgledaju veoma elegantno i ženstveno i celokupnu vašu odevnu kombinaciju podižu na viši nivo.

 spicaste cipele za prolece 2023

Ovakva obuća je bila prisutna na skoro svim revijama i sigurno će biti među vodećim trendovima ove godine.

5.Klompe

 sarene klompe
Ovog proleća u trendu će biti i klompe. Udobna obuća koju najčešće viđamo kao deo opreme lekara.

 klompe

Međutim, pored klasičnih modela i boja ovog puta dominiraće elegantnije klompe, ali i oni modeli u raznolikim bojama i dezenima.

6.Slouchy čizme

 slouchy cizme
Bez obzira što ide proleće I lepše vreme još uvek će se nositi slouchy čizme. Možete ih prevesti kako god želite od nabranih, preko opuštenih pa sve do zgužvanih čizama. Naziv nije bitan bitno je samo da ovakav model čizama prelepo stoji uz kraće haljine I suknje koje ćemo nositi tokom proleća.

 Slouchy cipele za prolece 2023

Preporučujemo da za ovu sezonu izaberete slouchy čizme sa divljim I neodiljiv printom zmije.

7.Mary Janes cipele za proleće 2023

Mary Janes
Nekada su bile sastavni deo školske uniforme, a danas su simbol ženstvenosti. Mary Janes cipele su raznovrsnije nego ikada pre I jedan su od vodećih trendova ove godine.

 mary janes cipele za prolece 2023

Nosiće se podjednako kako klasičniji I ravniji modeli koji podsećaju na baletanke tako I modeli sa debljom štiklom, ali I detaljima poput više kaiševa kao I interesantnih šnala na kaiševima. Divno će se uklopiti uz trenč mantile, ali I prolećne haljine I suknje.

8.Color blocking patike

 color block patike
Ove sezone u ponudi je bezbroj prelepih trendova patika. Međutim, modni stilisti smatraju da će vodeće mesto imati color blocking patike u retro stilu 80 – tih.

 patike

Ove patike će zaista pomoći da svoje neutralnije prolećne kombinacije učinite lepšim I neodoljivim.

9.Moderne kaubojke

 kaubojke
Vanvremenska obuća koja uvek privlači pažnju I predivno stoju uz prolećne haljine I suknje.

 kaubojske cizme

Možete birati klasične kaubojske čizme ili modernije varijante koje su za ovo proleće ponudile neke poznate modne kuće kao što je Ganni.