Naslovna Boja Kose Plavi pramenovi na smeđoj kosi – Od babylights do sombre nijansiranja

Plavi pramenovi na smeđoj kosi – Od babylights do sombre nijansiranja

0
5745
plavi pramenovi

Pred vama su najlepši plavi pramenovi na smeđoj kosi za koje se možete opredeliti već danas. Od babylights preko balayage pa sve do sombre tehnike nijansiranja smeđe kose.

plavi pramenovi
Predhodnih sezona u trendu su bili takozvani „expensive“ ili skupi izgledi kose pre svih skupa brineta i skupa plavuša. Ove godine u fokusu je višedimenzionalnije nijansiranje koje odmah kosi daje mekši i suptilniji izgled. Stoga ne čudi što smeđa kosa sa plavim pramenovima ostaje jedan od najlakših, ali i najlepših načina da osvežite svoju boju.

Plavi pramenovi na smeđoj kosi se mogu izvući uz pomoć više tehnika nijansiranja. Neke tehnike vam daju moć da uz pomoć pramenova istaknete crte lica ili osvetlite ten. Druge tehnike nijansiranja daju efekat sunca u kosi i samim tim kosu čine lepšom i sjajnijom. Plavi pramenovi na smeđoj kosi će uvek pojačati intenzitet vaše osnovne nijanse smeđe i celokupnoj frizuri dati potrebnu dinamičnost, teksturu i dubinu.

Da ne dužimo pogledajte koji su to najlepši plavi pramenovi na smeđoj kosi i kako ih možete postići.

1.Balayage

 balayage
Možemo slobodno reći da su balayage pramenovi sigurno najpopularniji kod žena poslednjih nekoliko godina. Sama reč „balayage“ je francuskog porekla i u prevodu znači „zamahnuti“. Ideja je da se stvore oblasti svetlosti i senke po celoj dužini kose i to ručnim farbanjem pojedinačnih pramenova uz pomoč četke ili zamahom četke. Završni izgled nam daje suncem okupanu kosu koja suptilnim preplitanjem svetlijih i tamnijih pramenova izgleda što prirodnije.

Plavi pramenovi na smeđoj kosi koji se izvlače uz pomoć balayage tehnike uglavnom posvetljuju kosu u površinskim delovima tako da sam izrastak kose iz korena se diskretno stapa sa svetlijim pramenovima i sve izgleda mnogo prirodnije skoro neprimetno.

2.Babylights plavi pramenovi

 babylights plavi pramenovi
Babylights pramenovi na smeđoj kosi su superfini i toliko nežni da će svi pomisliti da ste rođeni sa njima. U pitanju su belo plavi pramenovi koji imitiraju onu plavu nijansu koja se postiže kada vaša kosa prirodno posvetli na suncu. Uz pomoć ove tehnike vaša kosa deluje višedimenzionalno, sjajno i osunčano, a da pritom niste ni bili na suncu.

3.Twilighting

 Twilighting
Twilighting predstavlja mešavinu predhodne dve tehnike balayage i babylights. Na taj način se stvara ultra suptilan, dimenzionalan izgled smeđe boje kose. Savršen je izbor za tamnije brinete koje žele nešto moderniju, ali ne previše drastičnu promenu postojeće braon boje kose.

4.Ombre plavi pramenovi

 ombre plavi pramenovi
Za razliku od balayage gde je skoro neprimetan prelaz između izrastka i ostatka kose kod ombre nijansiranja se vidi stepenovanje boje od tamnije nijanse u korenu do svetlije na krajevima kose.Na primer , ide se od tamno plavog korena kose preko nijanse karamele i meda na sredini pa sve do svetlo plave nijanse na krajevima kose. Vi sami birate dramatičnije ili suptilnije ombre pramenove na svojoj smeđoj kosi.

5.Sombre

 sombre plavi pramenovi
Sombre pramenovi su u stvari podvrsta ombre pramenova odnosno njena delikatnija i suptilnija verzija kako bi boja kose delovala što prirodnije.Savršen je izbor ukoliko ne želite da postanete plavuša već samo u naznakama želite da imate svetlije tonove u kosi.

6.Spotlight plavi pramenovi na smeđoj kosi

 Spotlight
Prelep izbor za kovrdžavu kosu jer uz pomoć ove tehnike nijansiranja vaše kovrdže izbijaju u prvi plan i dobijaju poseban sjaj i mekoću pogotovo pod uticajem reflektora i jakog osvetljenja koji pojačavaju utisak svetlijih nijansi na smeđoj kosi.

7.Face framing i moneypiece

 Face framing i moneypiece
Face framing i moneypiece pramenovi predstavljaju osvetljavanje prednjih delova kose oko lica. Na taj način ovi pramenovi prirodno deluju plavo kada su okrenuti ka suncu. Takođe, pomažu da osvetlite ten, a da pritom ne menjate nijansu kose.Savršen su izbor za toplije prolećne i letnje dane pune sunca.

8.Rebel streaks

 Rebel streaks
Rebel streaks ili pobunjeničke pruge su pojačana verzija face framing pramenova. Radi se o comeback – u tehnike nijansiranja iz 90 – tih koja stvara izrazitiji kontrast između izbeljenih delova sa obe strane lica i ostatka kose.

9.Chunky plavi pramenovi na smeđoj kosi

 Chunky plavi pramenovi
Još jedan trend 90 – tih se vraća na modnu scenu. U pitanju su krupni ili chunky pramenovi. Veoma smelo nijansiranje smeđe kose sa kojim ćete uvek biti primećeni.