Starenje je prirodni proces koji se ne može zaustaviti. Tokom starenja koža postepeno gubi vlažnost i postaje osetljivija. Mladost se ne može vratiti. Ali postoje prirodni načini koji mogu da uspore proces starenja i da Vašoj koži daju mlađi izgled.

1.    Pijte puno vode
Šezdeset posto ljudskog organizma čini voda. Pošto se svakog dana troši voda se u organizmu mora nadoknaditi. Zato pijte najmanje osam čaši vode svakog dana. Ukoliko imate odgovarajući sadržaj vode u organizmu Vaši unutrašnji organi će biti hidrirani i u dobrom stanju. Pored toga voda je bitna za lakši rad organa za varenje, pomaže u izbacivanju štetnih materija iz organizma i kožu hidrira i čini fleksibilnom, gipkom i živom.
2.    Smanjite stres
Savremeni život je pun stresnih situacija. Mentalni stres može da ubrza proces starenja jer se pod uticajem stresa narušava prirodna ravnoteža organizma. Zato naučite da se nosite sa stresom. Postoji mnogo načina da se kontroliše stres. Joga, meditacija, duboko disanje mogu smanjiti stres, povećati protok krvi i kiseonika i poboljšati nivo energije.

3.    Napravite voćne maske za lice
Možete napraviti masku za lice od papaje. Enzimi ovog voća  ljušte osušenu kožu i smanjuju prisustvo melanina. Maska za lice od iseckanih jagoda regeneriše kožu uz pomoć beta karotena i vitamina. Protiv bora i starenja kože pomaže prorodna aloa vera.
4.    Vežbajte redovno
Ukoliko se redovno bavite fizičkom aktivnošću pored dobre kondicije i fleksibilnosti mišića čuvate  i opšte zdravlje, posebno srce. Jer srce je mišić i zahteva vežbe. Vežbe utiču da krv struji kroz telo i pomažu u oslobađanju od stresa. Fizička aktivnost ne podrazumeva samo trčanje već i šetnju i poneku laganu vežbu.
5.    Hranite se zdravo
U ishrani koristite što više voća i povrća. Ukoliko je moguće zamenite crveno meso plodovima mora. Izbegavajte beo hleba i jedite što više žitarica. Jedite voće i povrće koji deluju kao antioksidanti. Zdrava ishana

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име