Tek kada napune trideset i njihov profesionalni i lični život zaista počnu da se razvijaju, kreće i preispitivanje – da li su postigle sve, da li imaju posao, muža, decu i zdrav razum? Većina žena i ne misli previše o tim detaljima, dok na vrata ne zazvone tridesete. Na pradu tvog 31. rođendana otkrivamo ti listu od prvih pet stvari koje nikada ne bi trebalo reći ženi koja se bliži 30.

„Suviše si matora za to“.  Na prekretnici između dve dekade mnoge devojke otkriju da postoji nekoliko stvari koje 29-godišnjakinja može, a godinu dana starija dama ne može da uradi. U tridesetim ne možete kriviti svoju naivnost za donošenje svojih odluka kada je reč o izboru muškaraca, karijere ili modnih kombinacija, dok je za devojke u dvadesetim to opravdano. Na primer, u tridesetim preispitujete dužinu svoje kratke suknje. Odjednom počinjete da analizirate koje su to dužine prikladne vašim „starijim“ godinama.

„Stvarno bi trebalo da vodiš računa o sebi“. Nemojte im od jednom govoriti da zaista treba da počnu da vode brigu o sebi. Slede priče o usporenom metabolizmu ali i sve trajnijim i postojanijim podočnjacima. Svaka dama će vam odgovoriti „Ma znam kako da vodim računa o sebi“.

„Da li to tvoj biološki sat otkucava?“. Učinite sebi veliku uslugu i ne pominjite biološki sat. Svaka žena (udata, solo, gej, strejt) ima razgovor sa svojim ginekologom na tu temu makar jednom godišnje. Dobra je ideja da zaobiđete pitanje „Pa zar ne misliš da je do sada trebalo da budeš u braku?“.

„Žene su kao vino“. Bilo koji blesavi vicevi ili poređenje sa finim vinom su zabranjeni. Ne poredite ih sa poznatim holivudskim damama koje izgledaju fantastično u tridesetim, one iza sebe obično imaju gomilu plastičnih operacija, mnogo dece i makar po jedan brak.

„Ah, stigle tridesete“. Trideseti rođendan je prekretnica za mnoge dame bez preterano dobrog razloga. Na ovaj rođendan treba gledati kao na svaki drugi i truditi se da vam ovaj okrugli broj prija a ne da vas unesrećuje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име