Nije lako pisati o ovoj temi, naročito ukoliko nemate bar jednu pri ruci. A ja je trenutno nemam. Drugi razlog je taj što se naravno ukusi razlikuju, kao i da sam neke od njih probala a neke nisam. Ipak, u pitanju je čokolada, pa evo moje liste 8 najboljih i najukusnijih čokolada.

 1. Guylian Sea Sheals Belgija
  guylijan cokolada
  Čokolada pravljena u obliku školjke, vrlo lepo i  kvalitetno dizajnirana. Nisam sigurna za cenu kao i da li se mogu baš uvek naći kod nas ali svejedno trenutno je na listi najboljih čokolada i to pod brojem jedan, bar što se mene tice. Polutvrda spolja, na prvi zagrizaj vec vam je jasno da se radi o prvoklasnoj čokoladi, jer se unutrašnji sloj nešto drugacije kremaste čokolade prosto topi u ustima. Čak i ukoliko se drži u frižideru nece izgubiti na ukusu. U svakom slucaju, predivna cokolada.

2 Toblerone – Švajcarska
toblerone cokolada
Za ovu čokoladu je zaslužan  Theodor Tobler  iz Švajcarske. Mislim da ne postoji osoba koja nije bar nekad probala ovu specifičnu čokoladu trougaonog izgleda. Prilicno je tvrda na prvi zagrizaj ali vrlo jaka i aromatična sa cini mi se nekom vrstom poluelasticne karamele koja kad se čokolada otopi i dalje ostaje u ustima dajuci karakterističan ukus na samom kraju. Za nju sam sigurna da je ima na tržištu iako joj je poslednjih godina opala popularnost, na mojoj listi je definitivno broj dva ako ni zbog cega drugog, ono zbog tradicije i zaista lepih iskustava.

3 Nestle – KitKat Cokolada
kitkat cokolada
Ja je zovem cokolada za prvu pomoc. Mala je ali dovoljna da vas povrati u život. Ima je svuda i nije previše skupa.

4.  After Eight – Nestle
aftereight cokolada
Ovu čokoladu karakteriše luksuzno pakovanje i dosta različitih ukusa u jednom pakovanju. Veće pakovanje sadrži 200 grama izuzetno kvalitetne čokolade gde vas svaka kesica iznenadi ukusom od mente do jogurta.

 1. Trumpf, Schogetten Stracciatella
  Trumpf,-Schogetten-Straccia
  Ovo je bela čokolada. Tačno 18 kockica čokolade najfinijeg ukusa. Prilično je kvalitetnog izgleda po mom mišljenju, ali i ukusa. U belu čokoladu su fino naliveni listići kakaa dajući predivan osećaj dok se beli deo topi u ustima uz jak ukus  Stracciatella.

 2. Nestle – Crvena Extrafino Čokolada
  Nestle - Crvena Extrafino Čokolada
  Ova čokolada u ambalaži crvene, karakteristične Nestle boje proizvedena je od vrlo kvalitetne čokolade i ne sadrži gluten. Posebno mi se sviđa u varijanti sa bademom.

 3. Milka čokolada sa kremom
  milka cokolada
  Po mom mišljenju prezastupljena čokolada na našem tržištu. Ili sam se ja navikla na ukus, ne znam. U svakom slučaju od mnoštva varijanti jedina koju bih pomenula je Milka sa kremom. Meka, laka i prilično jestiva čokolada.

8.  Čokolada Lindt petit – tiramisu

Čokolada Lindt petit - tiramisu
Čokolada ne previše jakog ukusa ima u sebi zrnca kafe dajući tek pomalo gorčine. Kada se posle nekoliko zalogaja naviknete na ukus, pakovanje od 150 grama za tili čas nestane.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име