Boho stil oblačenja je jedan od najpopularnijih modnih stilova poslednjih dvadesetak godina. Naročito je prisutan tokom toplih prolećnih i letnjih dana, a svoju inspiraciju crpi ih hipi i boemskih pokreta koji su dominirali 70-tih godina prošlog veka. Za njegovu popularizaciju na početku ovog veka zaslužne su glumica Sienna Miller, model Kate Moss kao i Nicole Richie i Mary-Kate i Ashley Olsen.
Reč boho je skraćenica od reći boemski (bohemian) ili boem. Boemi su bili putnici ili izbeglice iz centralne Evrope. Na francuskom reč bohemian znači ciganin ili rom. Danas se termin ne prevodi već se koristi samo reč boho koja ima široko značenje jer može da predstavlja kompletan način života, a ne samo oblačenja.
Boho stil oblačenja čini da izgledate što prirodnije jer podrazumeva nošenje odeće u zemljanim bojama kao i upotrebu modnih detalja sa narodnim odnosno folklornim motivima. Široke i lepršave suknje i haljine, šortcevi, tunike sa vezom,ugg čizmice, kaubojke, gladijator sandale, „hobo torbice”, farmerke zvoncare i ostala lagana  odeća napravljena od čiste tkanine ili čipke. Ove kombinacije su originalne, mladolike, kreativne i romantične. Pogledajte na koje sve načine možete nositi boho kombinacije ovog leta.

Široke, lepršave haljine

Široke, lepršave, maksi haljine sa puno detalja poput čipke, veza, dugmića su idealne za vrele letnje dane. Možete ih nositi i na plaži i na letnjim festivalima. Uparite ih uz kaubojke ili gladijator sandale, a ceo outfit zaokružite šeširom.

Pantalone u boho stilu

Pored zvoncara ovom stilu odgovaraju letnje pantalone od laganih materijala i sa zanimljivim printovima koji se obično zasnivaju na folklornim ili cvetnim motivima. Uz zvoncare odlično stoje mini torbe sa resama i jaknice sa cvetnim printom.

Boho stil oblačenja-Tunike

Ovaj stil oblačenja se ne može zamisliti bez tunike. Tunike mogu biti različitih dužina i često imaju detalje poput čipke, resa ili veza. Duže tunike su idealne za leto preko kupaćeg kostima ili crop top majice i šortceva. Kraće tunike možete nositi i na posao uz farmerke ili suknje klasičnih krojeva.