Od modela do članka preko dubokih i gumenih pogledajte kako možete nositi čizme i farmerke sa stilom ove sezone.iznad kolena i uski dzins

Kao Tom i Džeri ili so i biber čizme i farmerke su jedan od onih parova koji su jednostavno stvoreni da budu zajedno. Bez obzira da li ste fanatik zvoncara ili tamnog teksasa treba imati na umu da svaki od ovih modela zahteva i drugačiji par obuće kako bi se upotpunio outfit i postigao stilski efektniji izgled. Modni stručnjaci savetuju ženama da prilikom kupovine novog para zimske obuće biraju one modele koji će se lepo uklopiti uz modele teksasa koje imaju u svom garderoberu i koje najčešće nose. Na primer modeli sa visokom štiklom i dužinom do kolena možda izgledaju prenapadno ali će se savršeno uklopiti kako uz džins sa širokim nogavicama tako i uz uski ili „skinny jeans“. Čak i „martinke“ ili militaristički modeli obuće dobro idu i uz kratki ili cropped džins i uz klasične modele farmerica sa ravnim nogavicama. Da ne dužimo pogledajte neke od predloga kako možete ove sezone kombinovati ovaj neustrašivi par odeće i obuće.

1.Čizme do kolena sa ravnim rebrastim đonomravne cizme do kolena

Ovo su u stvari takozvani „Chunky“ modeli zimske obuće. Kod njih važi pravilo kombinovanja da ih treba izbaciti u prvi plan. To znači da ih možete uklapati uz uske modele džinsa koje ćete uvući u njih. Takođe možete izabrati teksas pantalone koje prate oblik nogu i sužavaju se od kolena na dole tako da ih možete uvući u ove modele čizama. Da biste upotpunili svoj outfit možete izabrati neki duži kaput ili jaknu preko.

2.Modeli sa mačjom štiklom ili „kitten heel“ čizme i farmerkemacje stikle cizme i farmerke

Ovde se radi o kraćim modelima do članka i sa upadljivom mačjom štiklom. Njih nožete na najbolji način izneti uz pomoć cropped teksas pantalona koje takođe imaju dužinu do članka. Možete izabrati i modele sa ravnim nogavicama koje su opet malo kraće kako bi se videle čizmice. Još jedan dobar spoj sa ovom obućom je „mom“ džins kao i pocepani džins.

3.Modeli do kolena sa debljom potpeticomdo kolena cizme i farmerke

Svi modeli čizama sa štiklom kako oni koji imaju dužinu do kolena tako i oni koji su preko kolena najbolje stoje uz sve vrste uskih teksas pantalona. Pritom ovakva odevna kombinacija vas vizuelno čini višljim i tanjim. Što zbog štikle što zbog ujednačenog outfita. Ako biste ih uklapali sa nekom drugom vrstom teksasa izgledali bi čudno jer će se materijal skupljati, a noge će izgledati glomazno.

4.Modeli sa četvrtastim vrhomsa cetvrtastim vrhom

Već nekoliko sezona u modi su čizmice do članka sa četvrtastim vrhom. Njih možete uklapati uz skoro sve modele teksas pantalona. Ako ih nosite uz uski džins onda krajeve pantalona uvucite u čizmice. Takođe dobro stoje uz modele teksasa sa ravnim nogavicama. Čini nam se da je to najbolja kombinacija za poslovne i neke druge malo ozbiljnije prilike.

5.Chelsea i sock čizme i farmerkechelsea i sock

Ako želite da svoje prelepe chelsea čizmice do članka istaknete u prvi plan i da pritom vizuelno noge učinite dužim onda birajte uske modele teksas pantalona. Za trendi i moderan izgled nosite ih uz kraći ili cropped džins, zatim uz teksas pantalone sa nejendnakim rubovima, podvijenim krajevima kao i uz mom džins ali vodeći računa da svi ovi modeli farmerica ne padaju preko čizmica. Za svakodnevne prilike nezamenljivu kombinaciju čine crop top bluze, mom džins i chelsea čizmice.
Sve vrste „ socks“ modela bilo da su od somota, antilopske ili obične kože prelepo izgledaju uz uski džins. Uz ovakvu obuću najbolje je uklapati indigo plave ili crne teksas pantalone jer se na taj način noge vizuelno čine dužim, a cela figura samim tim tanja.

6.Kaubojke čizme i farmerkekaubojke cizme i farmerke

Najbolji spoj predstavljaju koubojke u kombinaciji sa uskim modelima teksas pantalona. Takođe kaubojke dobro stoje i uz zvoncare. Nosite ih preko kaubojki stim što bi nogavice trebalo da imaju širi otvor da bi sakrile čizme. U obzir dolaze i kraće ili cropped farmerice, ali da imaju ravne nogavice i lake ne previše opuštene krajeve ili neravne porube. Uz ovakve pantalone birajte kraće kaubojke tako da između njih i pantalona postoji malo prostora odnosno da se vidi koža.