Nakon Njujorka, Londona i Milana nedelja mode se preselila u Pariz. Kako to obično biva uporedo sa modnim pistama na kojima poznati francuski kreatori predstavljaju svoje kolekcije za jesen 2017 godine, pratimo i street style. Ono što karakteriše street style ovog marta u Parizu jesu prelepe prolećne čizmice koje se mogu videti svuda po gradu. Pogledajte o kojim je čizmicama reč.
1.    Kožne  Čelzi čizme
Radi se o jednostavnim kožnim čizmama bez detalja koje su idealne za minimalistički stil odevanja. Za popularnost Čelzi čizmica su zaslužni  The Beatles koji su ih nosili 60- tih godina prošlog veka mada su one prvi put napravljene 1837 godine za potrebe jahanja kraljice Viktorije. Čelzi čizme možete nositi bukvalno uz sve komade odeće, a Parižanke ih najčešće nose uz farmerice, suknje i džemper haljine.


2.    Čizmice sa kaiševima
Radi se o interesantnim čizmama koje po malo podsećaju na kaubojke. Sadrže upadljive kaiševe koji se kopčaju sa strane i špicasti vrh. Broj kaiševa zavisi od modela čizama, najčešće ih ima dva ili tri. Ove čizme Parižanke vole da nose uz uske farmerice i helanke.


3.    Čizme na pertlanje
Čizme na pertlanje su malo duže i pored pertli sadrže deblju štiklu i špicasti vrh. Mogu se nositi u svim prilikama od kežual, preko poslovnih do svečanih uz neku elegantnu haljinu. Parižanke ih kombinuju uz boyfriend džins i kaputiće.


4.    Braon kožne čizmice
Naravno ni ova sezona ne može da prođe bez braon čizmica za koje se slobodno može reći da postaju vanvremenske. Ovog proleća se na ulicama Pariza nose kraće braon čizmice kao i čizmice dužine do članka. Čizmice su jednostavne, imaju kraću i deblju štiklu i nose se uz bele pantalone i dugi teksas mantil.

5.    Čizme sa zmijskim printom
Čizme sa zmijskim printom su jednostavne i elegantne i mogu se nositi u svim prilikama i uz raznovrsne komade odeće. Parižanke ih kombinuju uz odeću sa drugim animal printovima kao što je leopard print.


6.    Mega platforme
Neke dame su se po ulicama Pariza ovog marta prošetale u čizmama sa velikom platformom. Ove čizme mogu biti u više boje i možete ih nositi uz oversized odeću, ali i uz mini haljine i suknje.


7.    Crne kožne čizmice do članka
Jednostavne i elegantne čizme koje se mogu nositi u svim prilikama i uz sve komade odeće. Parižanke vole da ih nose uz teksas farmerke i jakne.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име