Leto je pravo vreme da pokažete svoju savršenu figuru. A kako doći do nje? Postoje različite dijete, neke traju duže, a neke kraće. Predlažemo Vam da probate sa  „ Magičnom dijetom“ . Ova dijeta traje sedam dana. U tom periodu ne uzimajte alkoholna pića i pijte po 10 čaša vode

Prvi dan
Jedite sve vrste voća osim banana. Najbolja je dinja. Ako je uzimate u toku celog dana dobre su šanse da izgurate dijetu do kraja.
Drugi dan
Jedite sve vrste povrća bez obzira na količinu. Za doručak pojedite veliki kuvani krompir sa jednim komadićem putera. Tako ćete dobiti potrebne ugljene hidrate. Za ručak i večeru ne uzimajte ponovo krompir.
Treći dan
Uzimajte voće i povrće u neograničenim količinama. U ovom danu nema banana i krompira.
Četvrti dan
Uzimajte banane i mleko. Možete pojesti najviše osam banana i popiti tri čaše mleka. Takođe u ograničenim količinama uzimajte supu od povrća.

Peti dan
Danas je za Vas prava gozba. Možete sebe častiti sledećim namirnicama: grašak, boranija, pirinač, raž, kukuruz, susam, suncokret, badem, lešnjik, kikiriki, kupus, brokoli, rotkvice, šargarepa, spanać, zelena salata. Neke je potrebno obariti , a neke se jedu u sirovom stanju. Pored ovih namirnica pojedite i mladi sir. Imajte na umu da je potrebno unesti 280g ovih namirnica i to zajedno sa šest paradajza. Povećajte  unos vode jer je potrebno očistiti organizam od kiselina.

Šesti dan
Uzimajte povrće, mladi sir i sve namirnice iz predhodnog dana u neograničenim količinama.
Sedmi dan
Jedite pirinač, voćne sokove i povrće koje želite.Povrće možete jesti i u obliku salate sa malo sirćeta, isceđenog limuna, belog luka i jednom kašičicom ulja. Ne uzimajte pasulj!

Napici:
1. Voda ili limunada bez šećera
2. Soda
3. Crna kafa bez šećera, šlaga i ostalih dodataka
4. Crni čaj
5. Nema voćnih sokova pre sedmog dana

Delovanje dijete:
Prvi dan
Pripremate organizam na dijetu
Drugi dan
Počinjete sa kontrolisanim unosom složenih ugljenih hidrata.Takva hrana se uzima ujutru za doručak da biste dobili potrebnu energiju. Sa ostalim obrocima tog dana dobijate potrebne hranjive materije i vlakna.
Treći dan
Nema krompira jer dobijate kalorije iz voća. Sada je Vaš organizam spreman da sagori suvišne kilograme.

Četvrti dan
Banane su tu da biste nadoknadili kalijum i natrijum koji ste možda propustili predhodna tri dana. Primetićete da Vam se gubi volja za slatkišima.
Peti dan
Iz namirnica koje uzimate ovog dana dobijate gvožđe i proteine. Paradajz je za varenje i vlakna. Sada ste već vidno počeli da gubite na težini.
Šesti dan
Dobijate potrebno gvožđe i proteine i slabite.
Sedmi dan
Vaš organizam je pod kontrolom.
Cilj ove sedmodnevne dijete je da od hrane koju unesete ostanu samo potrebni hranjivi sastojci i vitamini. Dijeta nije štetna i možete je ponavljati više puta. Samo je dobro da između dva ponavljanja napravite barem nedelju dana pauze. Pored dijete da biste se oslobodili celulita bavite se i fizičkim aktivnostima. Poželjno je trčanje, vožnja bicikle ili samo hodanje. To je pravi način da postignete idealnu težinu i budete u trendu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име