Iako njen stil oblačenja izaziva puno komentara, niko ne može da porekne činjenicu da što se tiče šminke, Kim Kardašijan izgleda besprekorno. Hello Magazin je otkrio 10 tajni koje ovu zvezdu čine tako lepom i poželjnom. Sam pomen njenog imena asocira na perfektan izgled i glamur. Pročitajte kako se šminka Kim Kardašijan i nekoliko njenih saveta

1. Obavešno skidajte šminku

Kim Kardašijan smatra da je skidanje šminke obavezno. Ona za tu svrhu koristi Neutrogena, sredstvo za skidanje šminke u vidu maramica. Sve vreme maramicom masirate lice dok skidate šminku. Kim je jednom izjavila kako šminku uvek treba skidati, jer odlazak na spavanje sa licem očišćenim od šminke pruža licu priliku da se regeneriše u toku noći, da koža tokom noći normalno diše čime izbegavate da se pore lica začepe i izazovu neku reakciju ili neki drugi neželjeni efekat.

2 .      Uvek nosite kremu za sunčanje

Kada su Kim jednom zapitali koja je jedina stvar koju bi sa sobom ponela na pusto ostrvo, odgovor je bio bilo koje sredstvo za sunčanje. Kim je takođe istakla da sredstvo za sunčanje nije uvek bio sastavni deo njenog asortimana, bar što se kozmetike i nega lica tiče, ali da je nakon što je tokom odmora u Meksiku 2009 godine dobila opekotine lica to postao jedan od njenih glavnih must – have prioriteta. Danas Kim ističe potrebu da uz sebe uvek imate kremu za sunčanje.

3.    Kreiranje konture

kim konture lica

Mnogi su sumnjali da Kim za kreiranje kontura koristi  korektor, ali komentari na to su prestali onog trenutka kada je Kim na svom Tviter nalogu objavila slike u kojima to demantuje.  Kako bi pomogla svojim fanovima da savladaju proces nanošenja šminke u njenom stilu, ona je čak jednom prilikom objasnila to u detaljima. Kim Kaže: „Prvo nanesem osnovu i to na celo lice, zatim nanesem puder a nakon toga korektor koji nanosim mekim roze sunđerom u obliku jajeta . Krene se od jagodica, zatim ka bradi i na kraju sam vrh lica.

4.     Posvetite posebnu pažnju obrvama

Jednom prilikom je stilista Kim Kardašijan, Joyce Bonelli otkrila koliko vremena i pažnje Kim posvećuje svojim obrvama.  Ona je tom prilikom rekla: “Kim koristi Smashbox olovku za crtanje obrva. Karakterističan oblik obrva je ono što je čini posebnom, i mi se trudimo da taj detalj što više istaknemo. Obrve su malo više oblikom zaobljene ka vrhu i spuštaju se blago vodeći računa da debljina ostane što prirodnijeg izgleda.”

5.    Istaknite trepavice

Kim obožava da su joj trepavice duge i sočne. Ona ističe činjenicu da su duge trepavice nešto što je genetski nasledila  ali ponekad  kaže kako i njenim trepavicama treba pomoć da bi izgledale besprekorno i lepo. Kim ističe da je veliki ljubitelj trepavica  jer su upečatljiv detalj ženske lepote, nešto što se vrlo ističe naročito kad su u pitanju neki važni događaji na kojima učestvuje. Ključ besprekornog izgleda trepavica je vreme, treba posvetiti dosta vremena njihovoj nezi i koristiti različite vrste mascara. Njeni favorite su   Lancome Hypnose i MAC Zoom Lash.

6.    Budite oprezni sa senkom za oči

kim trepavice

Kim ima svoj trik kada je u pitanju nanošenje senke za oči. Ona kaže: „Ja nanesem puder uvek pre senke, to se može videti na mojim slikama… zatim ga četkicom skinem nakon nanošenja senke.”

7.    Nokti vam uvek moraju biti uredni

Kim su često viđali kako posećuje razne salone tako da se pretpostavlja da u njima sređuje nokte.  Ali, Kim to negira i kaže kako sama sređuje svoje nokte. Ona voli da vrhovi noktiju imaju kvadratnu konturu.

8.    Proverite svoju frizuru pre nanošenja šminke

“Ja uvek pre nanošenja šminke najpre sredim frizuru, a zatim je blago uvezem u rep.”  – kaže Kim. Vrlo je bitno da kosu držite u obliku repa ali tako da ne oštetite frizuru. Kim otkriva jednu tajnu i kaže da u kosu pre nego što je podvije u rep postavi meku tkaninu kako bi kosa pratila taj oblik, te na taj način postiže onaj perfektno zaobljen izgled.

9.    Dodajte licu bronzanu nijansu

Kim koristi sredstvo za zatamnjenje lica mat boje, bez sjaja. Kim kaže da sjaj kože može da izgleda kao da je Vaša koža masna, a vi to sigurno ne želite. Stoga, uvek koristite sredstvo za zatamnjenje tena mat boje bez sjaja.

10.    Koristite prirodna ulja

Kim je sada u drugom stanju i uskoro očekuje prinovu ali i dalje izgleda besprekorno. Ona kaže da je tajna u tome da intenzivno za  negu lica i tela koritite prirodna ulja. Ona tvrdi da ulja pomažu da se spreči pojavljivanje bora oko očiju kao i nabora na koži. Ona nije otkrila o kom se preparatu radi, ali rekla je da jedan proizvod koji košta  nepunih 9 dolara vredi bar sto puta više.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име