Francuski manikir je klasični način lakiranja noktiju koji nikada neće izaći iz mode. Međutim, vremenom se i ova tehnika lakiranja noktiju menjala i prilagođavala trendovima tako da francuski manikir danas ima veoma zanimljive i lepe dizajne kako klasične tako i moderne.

Kako je nastao?

Smatra se,bez obzira na ime, da ovaj manikir uopše nije nastao u Francuskoj već u Holivudu 1975 godine. Njegov izumitelj je bio Jeff Pink, predsednik i izvršni direktor kompanije Orly International, koja je brinula o lepoti i noktima holivudskih glumica. Jeff je svojevremeno pričao da su se reditelji žalili na vreme koje se utroši dok glumice promene boju noktiju i usklade ih sa garderobom koju nose tokom snimanja različitih scena. Zamolili su ga da napravi boju koja će odgovarati svim kombinacijama. Jeff je razmišljao da upotrebi beo lak i to na vrhovima noktiju i preko toga je nanosio providan lak u boji kože. Ovaj dizajn izgledao je prirodno i skoro neprimetno tako da se mogao uklopiti uz sve kostime koje su glumice nosile.

U to vreme beli lak za nokte nije ni postojao i Jeff je morao sam da ga pravi. Međutim, kada su ga reditelji nagradili zato što im je znatno olakšao posao on je taj novac uložio u biznis. Počeo je da prozvodi lak u beloj boji i u providnoj boji kože. Svoj set lakova je nazvao Natural Look Nail Kit. Potom je otišao u Pariz gde su njegov izum nosile manekenke na modnim revijama. Nakon povratka u Ameriku svoj set lakova, odnosno pronalazak je nazvao Francuski manikir. Ovakve nokte obožavaju i rado nose, kako na crvenom tepihu tako i na plaži, mnoge poznate ličnosti poput Kim Kardashian, Beyonce, Victoria Beckham, Reese Witherspoon.

Kako se radi Francuski manikir

Najpre je potrebno ukloniti predhodni lak za nokte uz pomoć vate i acetona. Zatim grickalicom skratite i uobličite svoje nokte. Ova tehnika lakiranja lepše stoji na dugačkim noktima pa ih zato ne kratite previše. Isturpijajte nokte, potopite ih u činiju sa mlakom vodom, mlekom za telo ili nekim uljem da bi zanoktice omekšale. Uz pomoć štapića za uši pomerite zanoktice da ne prelaze preko noktiju. Sledi lakiranje, prvo nanosite bazu ili providni lak, kad se osuši uzmite beo lak i nanesite ga na vrhovima noktiju. Možete koristiti stikerse da biste lakše i preciznije nalakirali nokat. Kao zamenu ako nemate stikers koristite hanzaplast. Zalepite ga preko nokta, ali tako da vrh nokta viri. Zatim lakirajte vrhove do hanzaplasta belim lakom. Kad se beli lak osuši još jednom bazom prelakirajte ceo nokat.

Ovaj manikir je toliko raznovrstan, lep i prilagodljiv da se može nositi u svim prilikama od poslovnih, preko kežual do svečanih. Često ovaj dizajn noktiju biraju i mlade za venčanje. Sledi galerija najlepših french style dizajna noktiju.