Metoda nazvana “Dr. Google” je poznata i “prihvaćena” kod mnogih ljudi. Stručnjaci upozoravaju da je ova metoda lečenja jako opasna i da dijagnozu i terapiju treba potražiti od lekara u domovima zdravlja i kliničkim centrina.
Kada osetimo glavobolju, probadanje u grudima, vrtoglavicu, kada boli zub ili trne ruka ne posežite za internetom. Tamo možete pročitati puno korisnih saveta, ali ih ne treba uzimati zdravo za gotovo. Bilo da je reč o bezazlenoj tegobi ili težoj bolesti, lečenje na svoju ruku nije dozvoljeno. Na internetu postoje razni forumi gde ljudi ćaskaju o pojedinim bolestima. Tamo možete naći sve od dijagnoze, preko lečenja do prve pomoći. Ta lica nisu stručna za deljenje saveta i postavljanje dijagnoza.
On line dijagnoza je jako neprecizna. Na primer ako u google ukucate “bol u grudima” otvoriće vam se na hiljade strana sa dijagnozom infarkta, angine pektoris, tumora na plućima itd. Prilikom pretrage čovek pomišlja na najgore i može se osećati samo još gore.
Terapija koja se preporučuje on line je takođe jako opasna. Pojedine farmaceutske kompanije plaćaju ljude da se registruju na određenim forumima i daju preporuke za određeni lek, kako bi poboljšali prodaju. Zato hvaljenje nekog leka na internetu ne svatajte ozbiljno.
Doktor Gugl dostupan nam je 24 sata dnevno, uvek je otvoren, nema redova, može mu se postaviti bilo koje pitanje, ali odgovor može biti veoma opasan po vaše zdravlje. Zato internet koristite za neke druge, lepše stvari a brigu o zdravlju prepustite stručnjacima-lekarima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име