U školi smo učili koja boja ide sa kojom, a koje su boje kontrastne i ne slažu se međusobno. E, sada zaboravite na ta pravila, jer ona, barem u svetu mode, više ne važe!

Nekada ste strogo vodili računa o tome kako uklapate boje garderobe, sada se možete opustiti, jer je zavladao color blocking. Naravno, još uvek nije svejedno koje ćete boje obući, ali su “in” kombinacije koje su do skoro važile za nespojive. Treba povesti računa, pa ne kombinovati više od dve, tri boje, da ne biste izgledali kao papagaj. Potrebno je mnogo više opreza ali i urođrenog stila da biste od ovih boja napravili savršenu kombinaciju koja će dobro da izgleda.

Sve više glumica i pevačica ali i anonimnih devojaka, usuđuje se da ponese odeću jarkih boja, u kombinacijama koje su do sada bile zabranjene. Totalni hit su kombinacija narandžaste i ljubičaste, ciklama i crvene, žute i zelene, žute i ljubičaste, zelene i ljubičaste, roze i narandžaste, narandžaste i tirkizne ali i trio crvena – ciklama – narandžasta, kao i zelena – ljubičasta – narandžasta ! Ukoliko bacite pogled na svetske modne piste i javne događaje uočićete da je akcenat na jarkim bojama i veselim dezenima, a da su u senku pale dosadne nijanse crne.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име