Kada kupujete novogodišnju haljinu imajte na umu da haljina treba da odgovara Vašem obliku tela. Pogledajte koje haljine odgovaraju telu u obliku pravougaonika, vaze, kruške, peščanog sata i jabuke.

1.    Pravougaonik

Pravougaonik
Mnoge žene pokušavaju da odećom prikriju svoje nedostatke i obline. To nije slučaj sa ženama koje imaju pravougaono telo i kod kojih su kukovi i grudi istog obima. Njima se preporučuju falte, peplum stil, šire suknje i ostala odeća koja daje efekat da je struk uži, a ramena i donji deo tela širi. Idealna haljina za ovaj oblik tela je sa okruglim dekolteom, sužena u struku i sa širim donjim delom. Uz nju idu koketne cipele kao što su platforme ili cipele ukrašene sjajnim detaljima.

2.    Vaza

Vaza
Telo u obliku vaze karakterišu ramena koja su šira od kukova, atletska muskulatura i minimalni struk. Treba izabrati odeću koja će Vam dati ženstveni izgled i koja će kukove učiniti širim i pri tom ne skrivati ramena i grudi. Izaberite jednostavnu blago talasastu haljinu sa V izrazom na vrhu.

3.    Kruška

Kruška
Kod tela u obliku kruške kukovi su širi od ramena zato treba birati haljinu koja će stvoriti ravnotežu. Preporučuju se haljine sa svetlim i drugim detaljima na vrhu koje će skretati pažnju na gornji deo tela. Od druge odeće za ovaj oblik tela su dobri slojeviti gornji delovi, izrezane jakne, boot-cut pantalone, a ne preporučuju se pantalone svetlijih boja, naborane suknje i ništa sa visokim strukom. Idealna haljina za ovaj oblik tela je klasična A-line haljina i neka glomazna ogrlica.

4.    Peščani sat

Peščani sat
Ovo se smatra idealnim oblikom tela jer između kukova i ramena postoji balans. Treba birati odeću koja će akcenat stavljati na vitkom struku. Ovom obliku tela se predlažu jednostavne bluze sa tri-četvrt rukavima, olovka suknje i uske farmerice. Idealna haljina je  elegantna crna sa okruglim okovratnikom i svetlucavim pojasom.

5.    Jabuka

 Jabuka
Telo u obliku jabuke karakterišu ramena šira od kukova i sa malo ili bez naglašenog struka. Izbegavajte vrećastu odeću već birajte onu koja će dati utisak da imate tanji struk. Idealna haljina je sa kapuljača okovratnikom koja nežno prati oblik tela i visoke potpetice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име