Razmišljate, kako da prepoznate kada je kraj veze. Muče Vas pitanja,da li Vaša veza sa emotivnim partnerom više ima smisla. Nije lako rastati se sa nekim pogotovo,ako je u pitanju duga veza. Međutim,ako je Vaš odnos u stagnaciji i nema perspektivu,takođe i osećanja blede,više ništa nije isto kao pre. Onda je zaista došao trenutak kada treba reći zbogom i okrenuti novi list u životu. Pred Vama je pet znakova koji Vam mogu pomoći da prepoznate kada je zaista  kraj veze.

Ne možete se složiti oko bitnih pitanja

Vi želite jedno,a Vaš partner nešto drugo.Bez obzira koliko puta ste razgovarali ne možete se nikako složiti. Na primer,jedan partner želi dete,a drugi to još ne želi.Ili jedna strana smatra da je došao trenutak da se veza podigne na viši nivo i da dođe do veridbe, a druga strana to ne želi. Ovo su veoma bitna pitanja koja najčešće remete jednu vezu.

Više ne želite da budete intimni

Dugo ste zajedno i Vaš seksualni život je usporen. Da li je to normalno za jednu vezu? Ako imate malu decu onda se može očekivati ređa intimnost, ali tada to nije znak za razdvajanje. Međutim, ako je nedostatak seksualnog odnosa postao Vaš glavni problem, oko koga se borite pa čak više i ne razgovarate onda to može biti znak za kraj veze. Zapitajte se,da li želite da budete u vezi bez ikakve fizičke intimnosti.
Seks je ono što razlikuje vezu od prijateljstva. Ako obostrano nemate uopše želju za seksom onda je možda vreme da Vaš odnos prebacite upravo na to:prijateljstvo.

Kada je kraj veze – Nedostatak poverenja

Temelj svake čvrste,trajne veze zasnovan je na poverenju. Bez toga veza će se na kraju raspasti. Ako partner nije učinio ništa loše, a Vi mu ipak ne verujete,onda je možda problem u Vama.
Ako ste u prošloj vezi bili izdani onda postajete nepoverljivi i prema novom partneru. Ako nemate razlog za nepoverenjem i želite da vaša veza uspe, onda potražite pomoć stučnjaka kako biste izbacili neosnovane sumnje iz glave.

Budite ono najgore jedno u drugom

Ljubav je osećanje koje izvlači iz svakog od nas ono najbolje. Sve nam je lepo,svi su nam dragi. Međutim, kada se stvari okrenu, kada ne umete više normalno ni da razgovarate već se sve svodi na viku i svaću onda je definitivno došao kraj vaše veze. Niste više srećni, stalno ste u depresiji. Vreme je da izađete iz te veze.

Kada je kraj veze- Osećate se izgubljeno

Pre nego što ste upoznali partnera vodili ste ispunjen život.Stalno ste izlazili i družili se. Upoznavali ste nove ljude. Od kada ste sa partnerom, više ne izlazite sa prijateljima. Ustvari, izgubili ste kontakte sa njima jer Vaš partner nije voleo da se viđa sa vašim prijateljima.
Da li ste to vi,da li se osećate izgubljenim? Normalno je da najviše vremena provodite sa nekim koga volite i želite zajednički život. Za normalan zajednički život veoma je bitna tolerancija, ne možete se zarad veze svega odreći jer ćete tako na kraju izgubiti sebe, odnosno svoj identitet.
Stručnjaci savetuju da su najzdraviji oni odnosi u kojima se osećamo sigurno,intimno povezano i usklađemo jedno s drugim. Međutim,ako iskusite neke od ovih pet znakova možda je došlo vreme za raskid.
Ponekada,,koliko god to bilo teško, morate pustiti nekoga da ode iz Vašeg života da bi se otvorio prostor za nekog drugog,koji Vas zaslužuje i odgovara Vam u potpunosti.