Predlažemo Vam da pogledate kako se pravi koktel Vampirska krv- idealan koktel za sve prilike. Ako ste u potrazi za nekim zanimljivim i zdravim koktelom koji se lako pravi i ima prelepu, krv-crvenu, boju onda je vampirska krv pravi izbor. Ovaj koktel može imati dve varijante. Alkoholna klasična varijanta i bezalkoholni punč koji možete slobodno služiti na dečjim proslavama. Glavni sastojak ovog napitka jeste šipak odnosno sok od šipka.Pogledajte recept kako se pravi ovaj koktel i koje su njegove zdravstvene prednosti.

kako se pravi koktel

Šipak se smatra super hranom zbog svojih neverovatnih zdravstvenih prednosti. Pomaže u snižavanju krvnog pritiska, smanjuje rizik od srčanih bolesti i dobar je u borbi protiv upalnih procesa u organizmu. Prepun je vitamina C i vitamina K. Sok od šipka ovom koktelu daje prelepu crvenu boju koja se odmah primeti. Drugi sastojak, sok od grožđa je takođe zdrav. Grožđe pomaže u smanjenju procesa stvaranja krvnih ugrušaka, smanjuje nivo holesterola, pomaže u zaštiti krvnih sudova i održavanju  normalnog nivoa krvnog pritiska. Borovnice su takođe super hrana i jedan od sastojaka ovog pića. Za njih se zna da smanjuju rizik od pojave moždanog i srčanog udara, borovnice su veliki  izvor antioksidanata kao i vitamina C.

Možete izgnječiti borovnice, preliti ih sokom od šipka i  sokom od grožđa i napraviti fantastičan i ukusan punč za decu. Ovaj punč slobodno poslužite na dečjim rođendanima. Izgleda prelepo i deca će sigurno biti oduševljena naročito kada im kažete kako se ovaj napitak zove.

Osnovni sastojci koktela su:

  • 500 ml soka od šipka
  • 250 ml soka od grožđa
  • 250 ml piva od đumbira
  • Sveže borovnice

Priprema:

Za pripremu ovog zdravog i ukusnog koktela potrebno je da u veliki bokal sipate hladan sok od šipka, sok od grožđa i pivo od đumbira, a zatim sve to lepo promešajte.

Pospite preko šaku borovnica, tako da bobice borovnica plutaju po površini koktela. Da biste sipali koktel iz bokala u čaše koristite kutlaču. Gosti će biti oduševljeni i sigurno će Vam potraziti recept ovog koktela.