Mnogi ljudi ne vole da se slikaju jer smatraju da nisu fotogenični i da neće lepo ispasti na slici. Srećom, postoje saveti koji Vam mogu pomoći da se transformišete i napravite savršenu fotografiju.

1.    Dodajte pop boje
Pop boje deluju magično na slici. Damama se preporučuje da pre slikanja stave svetlu nijansu karmina, zatim rumene obraze ili maramu živopisnih boja. Momci bi takođe trebalo da nose košulje svetlijih boja ili da imaju neki  dodatak jarkih boja na sakou ili u džepu sakoa.
Dodajte pop boje
2.    Oslobodite se dosadnih pozadina
Pošto ste Vi zvezda na fotografiji pozadina ne sme da radi protiv Vas. Izaberite smelu i kontrastnu pozadinu. To znači da bude drugačije boje od boje Vaše kose i odeće. Takođe, pozadina ne sme imati upadljive detalje.
Oslobodite se dosadnih pozadina
3.    Slikajte se sa rekvizitima
Savršeno dobru fotografiju može da pokvari ruka koja je pogrešno postavljena gore ili dole. Nemojte ako ste u grupi da grlite osobu pored Vas. Jer se opet vide ruke kako vise ili su nevešto spuštene. Savetuje se da držite kućnog ljubimca u rukama ili čašu ili da držite ruke u džepovima ili na kukovima. Takođe možete da se uhvatite za kravatu ili ogrlicu.
 Slikajte se sa rekvizitima
4.    Slikajte se iz profila
Ako gledate pravo u kameru onda lice može  da izgledate spljošteno i izobličeno. Zato se slikajte iz profila i  to onog lepšeg. Dame obično znaju koji im je profil lepši. Međutim, ako ne znate onda proučavajte malo svoje lice ispred ogledala ili potražite stručnu pomoć.
 Slikajte se iz profila
5.    Pokažite vrat
Gurnite lice napred, nežno stisnite ramena unazad i nadole. Možda Vam ovo nameštanje izgleda smešno i izveštačeno, ali vredi. Lice će izgledati tanje, a brada lepše.
Pokažite vrat

6.    Mršave ruke
Da bi Vam ruke izgledale lepše na slici nemojte ih čvrsto držati uz telo već ih malo udaljite od tela.
 Mršave ruke
7.    Ugao tela
Da bi Vam telo izgledalo tanje ne stojite u pravom položaju već pod uglom od 45 stepeni. Stavite jednu nogu ispred druge, a ruke ili na kukovima ili iza glave.
Ugao tela
8.    Uži kukovi
Kad Vam slikaju samo noge onda stavite nogu ispred nogu. Na taj način će kukovi izgledati uži, a noge duže. Ako sedite na slici onda prekrstite noge tako da Vam se vide gležnjevi.
Uži kukovi
9.    Smejte se
Smejte se i i zgledajte srećno na fotografiji jer je to put do lepe slike.
Smejte se
10.    Napravite savršen Selfie
Ukoliko dobro proučite i navežbate sve ove savete onda možete da pravite savršene selfie fotografije.
Napravite savršen Selfie

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име