Pletenice predstavljaju jednu od najlakših i najlepših frizura koje možete sami napraviti samo Vam je potrebno malo vremena i strpljenja. Tokom godine imali smo prilike da vidimo, najčešće kod poznatih dama, različite varijante pletenica od jednostavnih i tradicionalnih kao što su francuske pletenice do onih malo detaljnijih i komplikovanijih kao što su riblja kost pletenica ili takozvane kineske stepenice. Ako ste u potrazi za ležernom, lepom i nežnom frizurom za leto onda je pletenica pravi izbor za Vas.

1.    Svestrane pletenice
Svestrane pletenice predstavljaju frizure koje možete uvek nositi uz različitu odeću i u različitim prilikama. Možete isplesti samo jednu pletenicu i pustiti kosu i tako opušteno šetati gradom ili provoditi vreme na plaži. Riblja kost pletenica odlično pristaje svakodnevnoj kežual garderobi, ali je možete nositi i kada se bavite nekim letnjim sportom ili kada uveče idete na žurku.

2.    Pletenica sa strane
Ako ste u žurbi i ne ide Vam od ruku da sredite kosu onda napravite pletenicu sa strane. To je dobar način da kosu držite na jednom mestu tokom dana. Ako Vam je baš loš dan onda stavite i šešir jer on odlično pristaje uz ove pletenice.

3.    Pletenice kao spas od vrućina
Možda zvuči čudno, ali je istina. Kada ispletete pletenicu od cele kose ili napravite punđu i oko nje pletenicu onda će Vam se lice manje znojiti. Na taj način za vrelo leto spajate lepo i korisno.

4.    Pletenice mogu svi da nose
Za razliku od drugih frizura koje lepo stoje samo određenom tipu kose, pletenice mogu svi da nose. One pristaju i kovrdžavoj i talasastoj i ravnoj kosi.

5.    Dve pletenice
Ovakve pletenice smo nosile kao devojčice. Međutim, one su izuzetno popularne ovog leta i čak se preporučuju uveče na žurkama i noćnim zabavama. Prave se lako i brzo.
Dve pletenice

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име