Limun je pre svega poznat kao biljka koja je puna vitamina C, štiti od gripa i poboljšava imuni sistem organizma. Međutim, za zdravlje ljudi je izuzetno bitno da se svaki dan započne sa toplom čašom limunade. Pogledajte koje su to sve zdravstvene prednosti limunade.

1.    Poboljšava varenje
Za toplu vodu se zna da stimuliše organe za varenje. Ali za limunadu se veruje da stimuliše i čisti jetru. Takođe, ona pomaže organima za varenje da se izbore sa kiselinom i eliminišu je iz organizma.
Poboljšava varenje
2.    Alkalizator tela
Ako imate problema sa hroničnom ph neravnotežom i osetljivi ste na bolesti onda Vam limunada može pomoći. Ona je odličan alkalizator i uspostavlja ph ravnotežu tamo gde treba.
Alkalizator tela
3.    Pomaže u detoksikaciji
Limunada je prirodni diuretik što znači da pomaže Vašem telu da zajedno sa viškom tečnosti izbaci i toksine iz organizma. Limunska kiselina takođe povećava dejstvo enzima koji stimulišu rad jetre.
Pomaže u detoksikaciji
4.    Daje potrebnu energiju
Verovali ili ne, limunada je idealna zamena za prvu jutarnju kafu. Hidrira, obezbeđuje dovoljno kiseonika i daje potrebnu energiju za lep početak dana.
Daje potrebnu energiju
5.    Obezbeđuje zdravu kožu
Ukoliko svako jutro popijete limunadu koža će Vam biti zdrava i lepa. Tajna je u vitaminu C koji ima ključnu ulogu u održavanju zdrave kože i takođe je antioksidant i dobar je u borbi protiv starenja kože.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име