Dame niskog rasta obično nose visoke potpetice da bi izgledale višlje. Međutim, štikle se ne mogu nositi u svim prilikama i po ceo dan jer su neudobne i mogu da izazovu bol u nogama pa čak i u kičmi. Zato pogledajte kako možete uz pomoć odeće, a ne samo cipela izgledati višlje.

1.    Pazite na držanje
Kada stojite ili sedite uspravno stvara se iluzija da ste višlji. Zato vodite računa o položaju svog tela. Ispravite se i nemojte da hodate pogrbljeno. Držite ramena čvrsto i ravno, a pogled ispred sebe. Možda će Vam u početku biti teško, ali vremenom ćete se navići.

2.    Monohromatski outfit
Ako nosite odeću iste boje od glave do pete onda ćete izgledati izduženo i višlje. Zato kreirajte svoj monohromatski outfit.

3.    Nosite odeću sa vertikalnim prugama
Nosite pantalone, suknje, haljine i bluze sa vertikalnim prugama. Kod ovih pruga pogled ide gore i dole i stvara se iluzija da ste višlji.

4.    Izbegavajte velike torbe
Velike torbe jesu korisne jer u njima možete da nosite mnogo toga. Međutim, ako ste nižeg rasta onda velika torba može da ostavi utisak da ste još niži. Zato izaberite manje ili torbe srednje veličine koje neće opteretiti Vašu figuru.

5.    Nosite platforme
Ako Vam ništa od gore spomenutog neuspeva onda se opredelite za cipele sa platformom. Sa njima ćete sigurno izgledati višlje, a pri tom su stabilnije i udobnije od visokih potpetica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име