Maslinasto zelena boja je oduvek bila vezana za vojnu industriju jer se koristila za izradu vojne uniforme i prateće opreme. Međutim, militaristički stil je poslednjih godina sve popularniji tako da slobodno možemo reći da skoro svaka dama danas u svom garderoberu ima barem jedan maslinasto zeleni komad odeće ili modni detalj bilo da je to jakna, košulja ili pak obična marama ili kaiš. Radi se o vanvremenskoj i svestranoj boji koja se dobro slaže sa mnogim drugim bojama i printovima i samim tim se može kombinovati i nositi u svim prilikama. S’ obzirom da je maslinasto zelena popularna i ove sezone predlažemo Vam da pogledate na koje je sve načine možete uklapati tokom proleća.
1.    Monohromatski stil
Ovaj stil odevanja podrazumeva da nosite maslinasto zelenu boju od glave do pete. Na primer maslinasto zelenu džemper haljinu, mantilić i čizme iznad kolena. Pritom možete uklapati različite nijanse maslinasto zelene boje i tamnije i svetlije. Cipele naravno ne moraju da budu u ovoj boji već u nekoj drugoj neutralnoj boji kao što je crna ili bež.


2.    Maslinasto zelena uz roze i crvenu
Strastveno crvena i nežna roze se dobro uklapaju uz maslinasto zelenu boju. Neodoljiva kombinacija podrazumeva maslinasto zeleni kombinezon i roze torbu i maramu. Maslinasto zelene kapute slobodno nosite preko crvene haljine dok uz kraću maslinasto zelenu jaknu fenomenalno stoji šira crvena suknja midi dužine kao i crvene cipele.


3.    Maslinasto zelena za poslovne prilike
Ako želite malo da osvežite svoju poslovnu garderobu koju uglavnom čine crna, teget, siva i braon boja onda probajte malo ovu vojničku boju. Uklopite klasičnu maslinasto zelenu košulju sa olovka suknjom, preko obucite teget sako i izgledaćete moderno i šik, a opet dovoljno ozbiljno i poslovno.

4.    Maslinasto zelene pantalone
Za kežual outfit umesto teget farmerica obucite maslinasto zelene pantalone bilo da su one od teksasa, kože ili nekog drugog materijala. Dovoljna Vam je još crna bluza, čizmice do članka i spremni ste za izlazak.


5.    Maslinasto zelena za romantične prilike
Za romantične prilike možete obući maslinasto zelenu suknju ili maslinasto zelenu mini haljinu. Takođe maslinasto zelenu jaknu ili mantil možete nositi preko bele čipkaste haljine.


6.    Urbani stil
Bez obzira da li nosite maslinasto zeleni komad odeće ili samo modni detalj činjenica je da sa ovom bojom u svakon trenutku možete postići moderan, urbani stil. Na primer uz metalik cipele i kožne pantalone lepo stoji kraći maslinasto zeleni sako ili preko teksas jakne i farmerica nosite maslinasto zelene mantile.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име