Veze imaju svoje uspone i padove, ali mali broj parova je speman da uloži novac i vreme za tradicionalne terapije koje bi rešile nesuglasice između partnera. To ne znači da je takvim parovima manje stalo do veze već ne žele da im se neko treći upliće u privatni život i odnos sa partnerom.
Postoji rešenje ove situacije jer neke terapije možete sami sprovesti. Najbolje je da oba partnera učestvuju jer su tada rezultati najbolji.
Za početak je bitno pozitivno razmišljanje.  Ako su Vam romantični trenuci sa partnerom postali izlizani i dosadni, vratite se u prošlost u one divne dane kada ste se upoznali i zavoleli.
Vrlo je bitno da definišete problem u vezi i onda da ga rešavate.  Potrebna  je volja oba partnera, a postoje  i knjige koje Vam mogu pomoći da prebrodite loše trenutke  i unapredite svoj ljubavni život.
Jedna od najpoznatijih terapija partnerskih odnosa je imago terapija. Ova terapija govori da tokom detinjstva i sazrevanja stvaramo u glavi sliku idealnog muškarca i veze. Pošto idealno ne nalazimo onda se razočaramo i nastanu problemi u vezi

.
Veze najčešće propadaju zbog nedostatka razumevanja među partnerima.  Kažete jednu stvar, a Vaš partner je protumači na sasvim drugi način. Zbog toga je bitno da izgradite zdravu komunikaciju u vezi, naučite da slušate i razumete jedan drugog.
Ako je potrebno promenite ponašanje, podelite odgovornosti i definišete zajedničke ciljeve. To je pravi put do srećne budućnosti sa voljenom osobom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име