Mnoge žene se pitaju kako potamniti sedu kosu prirodnim putem. Samo nekoliko dana nakon farbanja već počinju da se stvaraju sede vlasi naročito oko ušiju, čela i korena kose. Zašto kosa tako brzo počinje da sedi?
Mnogo faktora utiče da kosa brže sedi. Ubrzani način života i neadekvatna ishrana,upotreba jakih hemijskih sredstava u oblikovanju i održavanju kose, stres, reakcija na neke lekove pa čak i alergija može ubrzati ovaj proces. Neke žene senkama pokušavaju da prikriju sede vlasi, a druge se češće farbaju. Ni jedno, ni drugo nisu trajna i zdrava rešenja. Nega kose je veoma bitna i zato Vam pomažemo da rešite problem kako potamniti sedu kosu. Koristite maske za kosu od susamovog ulja koje će prirodnim putem potamniti vašu sedu kosu.

Korisna svojstva susama

Susam sadrži veliku količinu vitamina B koji će Vaše sede vlasi učiniti tamnijim. Takođe je bogat izvor antioksidanata i minerala kao što su gvožđe,kalcijum i magnezijum. Pored vitamina B sadrži i vitamine A,D,E i K. Zahvaljujući svim ovim svojstvima susam ne samo što prirodno potamnjuje kosu već je čini mekšom i sjajnijom. Postoji veliki broj maski za kosu na bazi susamovog ulja. Prdstavljamo Vam četiri maske od susamovog ulja koje će na prirodan način rešiti problem brzog sedenja kose.

Maske za kosu od susamovog ulja

Kako potamniti sedu kosu – Susamovo ulje i jaja

Jaje je zdravo za kosu i žene ga često koriste kao masku. Međutim, ukoliko u razmućeno jaje dodate dve kašike susamovog ulja dobićete masku koja će rešiti problem sedih vlasi. Nanesite masku na kosu, držite oko 30-40 minuta i isperite mlakom vodom. Dovoljno je da ovu masku koristite dva puta nedeljno da biste dobili željene rezultate. Kako potamniti sedu kosu sa susamovim uljem

Potamite kosu susamovim uljem i gelom od aloa vere

Pomešajte dve kašike susamovog ulja i jednu kašiku gela od aloa vere i ovu smesu nanesite tamo gde Vam se javljaju sede vlasi. Nakon 30-40 minuta isperite kosu blagim šamponom. Ovu masku koristite jednom ili dva puta mesečno da biste videli željene rezultate.

Susamovo ulje i kokosovo ulje

Izmešajte susamovo, kokosovo i Brahmi amla ulje za kosu. Nanesite smesu na koren kose i ostale delove gde se javljaju sede i obmotajte kosu vlažnim peškirom. Nakon pola sata isperite blagim šamponom. Sva ova ulja su korisna za kosu.nega kose

Susamovo ulje i đumbir

Susamovo ulje sadrži vitamin E koje je koristan za negu kose pogotovo korena kose i sprečava stvaranje sedih i može biti idealno sredstvo ako želite potamniti sedu kosu. Sok od đumbira pospešuje rast kose i daje joj potreban sjaj i volumen.
Da biste napravili ovu masku, kombinujte jednu kašiku soka od đumbira i dve kašike susamovog ulja.Nežno umasirajte smesu po celoj dužini kose. Pokrijte kosu vlažnim peškirom i nakon 30-40 minuta je isperite. Nega kose podrazumeva pre svega zdravu kosu, a susamovo ulje je jedan od prirodnih lekova za kosu.susamovo ulje i djumbir