Korak 1: Odredite nivo umora. Često nismo svesni koliko smo umorni. Morate naučiti da prepoznate znake umora. Može vam se desiti da nemate snage da odradite trening do kraja, izgubite interes za seks ili se jednostavno osećate depresivno… sve su ovo simptomi nedostatka odmora.

Korak 2: Saznajte koliko vam je sna potrebno. Većina ljudi misli da je potrebno punih osam sati dobrog sna da biste se odmorili, ali moguće je da vašem organizmu nije potrebno toliko spavanja. Pokušajte da nekoliko večeri za redom legnete 15-30 minuta kasnije nego obično i ispratite šta će se desiti. Nemojte spavati manje od 6 sati.

Korak 3: Pripremite se za spavanje. Naš organizam nema prekidač za san. Nije dovoljno da samo zatvorite oči. Vašem telu je potrebna priprema. Pokušajte da “uhvatite” što više sunca tokom dana. Svetlost govori vašem organizmu kada je vreme da budete budni a kada da spavate. Topao tuš pre nego što odete u krevet je uvek dobrodošao.

Korak 4: Šta raditi ako ne možete ili nemate vremena da spavate? Ako tonete u san i budite se iznova i iznova, ostanite u krevetu malo duže. Ako su vam širom otvorene oči, ustanite, ali nemojte se odmah dohvatiti kompjutera… bolje odgledajte neku mirnu seriju ili film. Kada vam posao i socijalne obaveze ne dozvoljavaju da odspavate najmanje 6 sati dnevno, pokušajte da to nadoknadite sa 2 ili 3h sna nedeljom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име