Niko nije savršen. Svi imamo neke nedostatke koje kada se odnose na naše telo odmah pokušavamo da prikrijemo odgovarajućom garderobom, frizurom ili šminkom. Međutim, postoje i određene navike koje često nesvesno činimo, a mogu loše da utiču kako na naš izgled tako i na zdravlje. Mnoge od posledica ovih navika postaju vidljive onda kada je to najmanje potrebno, tojest kada se lepo obučemo za neke svečane prilike. Pogledajte koje su to loše navike i kako ih se možete zauvek osloboditi.
1.    Nepravilno držanje
Nepravilno držanje pored toga što ne izgleda lepo može biti i uzrok mnogih bolesti. Ukoliko hodate, sedite i stojite pravilno duže ćete zadržati svoju mladalačku figuru. Pravilno držanje podrazumeva da Vam tokom sedenja ili stajanja leđa budu ravna, a ne pogrbljena. Na taj način ćete čak i vizuelno izgledati tanje, a i nećete kasnije imati problema sa bolovima u vratu i kičmi. Takođe svaka bol i napetost je vidljiva na Vašem lice jer je u organizmu sve uzročno posledično povezano.
Da biste se oslobodili nepravilnog držanja potrebno je da svakog dana radite vežbe istezanja i to polako kao mačka.  Podignite glavu gore, ispružite vrat i polako savijte glavu unazad. Ova vežba će ublažiti napetost mišića i opustiće Vas. Mislite stalno o svom držanju, ispavljajte leđa, uvucite stomak, uspravite ramena. Sve dok se ne naviknete. Predlažemo Vam i stari trik sa knjigom na glavi. Hodajte uz stepenice i sedite sa knjigom na glavi. Ova vežba pored toga što koriguje držanje , utiče na pravilno kretanje butina i mišića leđa što je veoma bitno za zdravlje čitavog organizma.Mrštenje
2.    Mrštenje
Još jedna loša navika koja dovodi do stvaranja bora i bržeg starenja našeg lica jeste mrštenje. Najjednostavniji način da izbrišete sve znake mrštenja jeste da se smejete. Drugi način je da mrdate ušima jer se tako zatežu mišići čela. Ako se konstantno mrštite možda Vam trebaju naočare i zato proverite vid. Uzrok mrštenja može biti loše osvetljenje, ali i neudobne cipele. Zato nosite naočare za sunce kada je to potrebno. Ako Već imate vidljive bore onda koristite kreme za zatezanje bora.
3.    Stalno jedete grickalice
Žene posle tridesete godine života se lako mogu ugojiti, ako imaju naviku da stalno nešto grickaju. Sa godinama metabolizam se usporava, pa se višak unete hrane sporije pretvara u energiju i stvaraju se masne naslage. Da biste se oslobodili ove loše navike potrebno je da otkrijete razloge koji Vas teraju da stalno jedete. Ako je to iz dosade onda uzmite nešto da radite, šetajte ili čistite. Ako ne volite da ostaje hrana onda je dajte deci ili psu.Ako se iskreno osećate gladnim onda popijte veliku čašu vode koja će Vas odmah zasititi. Na kraju, ako već morate nešto da grickate onda uzmite šargarepu ili celer i to samo posle jela. Ne kupujte grickalice, ne probajte hranu dok je spremate, kontrolišite se na vreme, da posle ne bude kasno.
4.    Nanosite mnogo šminke
Prvo pravilo jeste da premalo šminke uvek izgleda lepše nego previše. Zato koristite od šminke samo ono što Vam je zaista potrebno. To naročito važi za dnevnu šminku. Koristite tečni puder koji je za nijansu svetliji od Vaše kože. Malo ga protrljajte po ruci, a zatim sunđerom nanesite samo tamo gde je potrebno. Nakon nanošenja šminke sve lepo izblendajte i ujednačite. Za to će Vam biti potrebne četke različitih debljina i širina. Stavljajte po malo parfema. Takođe, ne preterujte ni sa lakom za kosu. Ako ga koristite obavezno pred spavanje izčetkajte kosu.

5.    Spavate sa šminkom
Ovo se svima nama desilo barem jednom i odmah smo se ujutru gorko pokajale. Bez obzira koliko je kasno izdvojite barem 10 minuta da skinete šminku i stavite hranjivu kremu na lice. Ako ne uklonite šminku, znoj, ulje i mrtve ćelije sa kože lica blokiraće se lojne žlezde i stvoriće se bubuljice i mitiseri.
6.    Ostajete do kasno u noć
Već i vrapci na grani znaju da ne valja menjati dan za noć. To se loše odražava i na mentalno i na fizičko zdravlje. Zato odlazite uveče uvek u isto vreme na spavanje. Osam sati noćnog spavanja je dovoljno da biste bili odmorni i zdravi tokom čitavog dana. Čitajte knjigu, ako ne možete da zaspite. Kada legnete, zatvorite oči i dišite duboko. Na taj način će te se opustiti i brže zaspati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име