U vreme praznika se pored kaloričnih obroka organizam bori i sa malo većom količinom alkohola, koji je nezaobilazna stvar na proslavama koje nam predstoje. Evo namirnica koje će vam pomoći ako se probudite mamurni od predhodne večeri.

  1. Koka Kola – čini čuda u ovakvim situacijama. Bez obzira da li ste se prejeli ili želite da smanjite tutnjanje u glavi, hladna koka kola će vam pomoći.

  2. Đumbir – služi kao eliksir protv vrtoglavice, i smiruje nervni sistem. Moćan je antioksidant i antikoagulant, i čini čuda.

  3. Masni doručak – birajte palačinke, pohovanu piletinu, pohovani kačkavalj, burek ili nešto slično ako ste popili koju više. Najbolje je nešto kalorično pojesti odmah nakon pića, to garantovano smanjuje mamurluk.

  4. Jogurt – hladni jogurt povoljno deluje na vaš digestivni trakt i smiruje uznemirenu utrobu. Jogurt sadrži puno elektrolita i brzo će vam pomoći.

  5. Supa iz kesice – Supa je spas za vaš dehidrirani organizam. Posle noći u kojoj se pilo, potrebni su vam so i tečnost. Posle supe bićete kao novi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име