U današnje vreme i naočare za vid kao i za sunce prate po svom obliku i izgledu najnovije trendove. Istina je, da nam naočare pomažu da bolje vidimo, štite naše oči od sunčevog sjaja, ali što je najbitnije one su i muškarcima i ženama omiljeni modni dodatak.
Prema analizama modnih dizajnera, koja je vršena početkom proleća ove godine, sve naočare i za vid i za sunce koje su u trendu ove sezone se mogu podeliti u četiri osnovne kategorije.

1.    Instagram stil
Naočare koje pripadaju ovom stilu podsećaju na one koje su se nosile 1970’s i inspirisane su najnovijim trendovima koji se pojavljuju na društvenim mrežama. Naočare za sunce sa roze zatamljenim sočivom iz najnovije kolekcije O’Neill (Driftwood), SPY( Bleeker) i Ferragamo( SF691SL) daju filtrirani pogled na svet. Slično tome Carerra( 82C), Maui Jim( H287) i Lanvin(SLN586) naočare sa zlatno zatamljenim sočivima daju sepia-žuti pogled na svet.
I kod optičkih i kod naočara za sunce koriste se tradicionalni materijali. O’Neill nudi nijanse naočara sa drvenim ramovima, a modne kuće kao što su Original Penquin (The Pinner), Robert Graham (Princeton), Max Studio(122) i Karl Lagerfeld(KL809S) nude naočare sa kornjača printom. Na kraju ovaj stil zaokružuju naočare sa mekim oblicima iz kolekcije Judith Leiber( JL1674) i Icon Eyewear (30310).

2.    Matematički stil
Ovaj trend je zaokupljen ugaonim rezovima i neutralnim bojama. Marni trouglaste naočare i Chloe’s( CE638SL) šestougaone naglašavaju geometrijske oblike. Prada(PR09QS), Optic Nerve(Kincaid) i Emporio Armani(EA4021) naglašavaju traku kod obrva, a Balmain(BL1018) forsira naočare sa jednostavnim, industrijskim okvirima.
XOXO(Aspire), Frost (Fizzy) i Roberto Cavalli(RC797S) koriste aritmetičke printove na okvirima. Dizajnerske kuće Face A Face(Artie2), Jimmy Crystal(JCS601) i Randy Jackson (RJ3016) nude naočare sa zapanjujuće sofisticiranim crno belim printom. Na kraju ovaj stil zaokružuju naočare sa mat obradom  Lotho i Dsquared2(DQ0134) koja bez obzira na manje sjaja izgledaju dovoljno elegantno.

3.    Vodeni, okeanski  stil
Inspirisane okeanima ovaj stil karakterišu žive, bluz, tirkizne i teal boje. Naočare sa okvirima u vodenim nijansama nude kuće Vera Wang(Asuka), Icon Eyewear(75364), Kaenon(602) i Michael Stars(Iconic Stylist). Dizajneri kao što su Scott Harris(V-25) i  Prodesgn(4134) su pioniri sa takozvanim efektom plutajućih sočiva i korišćenjem delimično jasnih okvira i minimalizma. Ovaj stil sa svojim naočarima zaokružuju modne kuće Superdry(Comets), Vera Wang(Chrysanthe) i Corrine McCormack(Zooey).

4.    Baštenski stil
Baštenski stil karakretišu zemljane, zelene i roze žive boje. Inspirisane prolećnim lišćem su naočare Valentino(V681S), Mui Mui (VMU07S). Naočare sa cvetnim printom nude kuće Dolce&Gabanna(DG4190), Jonathan Paul(Ikara) i Lafont( Naiade). Kapriciozan oblik leptira su proizvele kuće Frost(Papillon) i Lafont(Nec Plus Ultra), cvetni ukrasi i egzotični dizajni dolaze iz Caviar(5594), u duhu modernizma su naočare Cinzia Designs(Twinkle). Alexander McQueen(AMQ4239S), Kate Spade i drugi takođe nude naočare sa neodoljivim i sjajno ukrašenim okvirima koji podsećaju na raskošne bašte.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име