Kim Kardashian se razvodi od muzičara Kanye Westa. Zvanično je podnela zahtev za razvod braka, a to je potvrdila i njena advokatica Christy Welder za USA TODAY. Zahtev je podnet pred Višim sudom u Los Anđelesu i nije bio odmah dostupan javnosti.

Prema TMZ koji je objavio ovu vest Kim Kardashian se razvodi posle sedam godina braka. Ona traži zajedničko pravno i fizičko starateljstvo nad četvoro njihove zajedničke dece : kćerke North od sedam godina, sinom Saint od 5 godina, zatim kćerkom Chicago od 3 godine i sinom Psalmom koji u maju puni 2 godine.
USA TODAY je zatražio i komentar od advokata muzičara Kanye Westa.kim kardashian se razvodi

Ovaj poznati par se venčao na gala italijanskoj ceremoniji maja 2014 godine. Veridba je bila na njenom 33 rođendanu u oktobru 2013. Sve to je bilo prenošeno u okviru poznatog rijaliti serijala „Keeping Up with the Kardashians“, koji svoju poslednju sezonu završava krajem marta ove godine.

Ovo je za Kim treći razvod. Predhodno je bila udata za muzičkog producenta Damon Thomas (2000 – 2003). Zatim za NBA igrača Kris Humphries sa njim se zvanično razišla nakon samo 72 dana provedena u braku.

Razlaz ovog slavnog holivudskog para se dešava nakon veoma teške 2020 godine. Kanye West je dobio koronu sredinom marta prošle godine na samom početku izbijanja pandemije. Kim je u oktobru 2020 otvorila dušu i ispričala koliko je bila uplašena za njegovo zdravlje i život. To je bio sam početak i nisu ni znali šta ih je snašlo. „ Bilo je tako zastrašujuće i nepoznato“ – ispričala je za magazin GRAZIA. „ Imala sam svoje četiri bebe i nikoga u kući da mi pomogne“.zajedno

U julu iste godine je Kanye West objavio da se kandidovao za predsednika Amerike. Tokom političke kampanje nije uspeo da stekne mnogo pristalica. West je izazvao zabrinutost zbog svog mentalnog zdravlja tokom svog političkog skupa jer je vikao bez mikrofona, plakao, davao duboko lične izjave o svojoj porodici uključujući i otkriće da je par čak razmišljao o prekidu prve trudnoće. Sa suzama u očima je govorio o tome koliko su se borili da zadrže nerođeno dete i da se tada na svu sreću rodila živa i zdrava njegova kćerka North 2013 godine.
„Dakle, čak iako bi se moja supruga razvela nakon ovog govora, ona je donela North na svet, čak i kada ja to nisam želeo“, rekao je West 19 jula „ Ustala je i zaštitila to dete“.
West je takođe poslao salvu zabrinjavajućih tvitova nakon skupa predsedničke kampanje uključujući i sada izbrisani tvit od 22 jula koji je glasio „ Pokušavam da se razvedem od kako se moja supruga sastala sa Meek at the Warldolf zbog svog aktivizma za reformu zatvorskog sistema“.

Tokom njegove tvit oluje izjavio je da se njegova tašta Kris Jenner i medicinski stručnjaci kao i cela porodica Kardashian trude „ da ga zaključaju“. U septembru prošle godine vratio se na Twitter da bi poravnjao ugovor sa Sony and Universal i tom prilikom je izjavio da neće objavljivati novi album sve dok se ne oslobodi ovog ugovora. U međuvremenu je za Božić objavio 5 klasičnih pesama pod nazivom Emmanuel.
Krajem jula ovaj par je govorio o važnosti zbrinjavanja osoba sa mentalnim bolestima. To se dešavalo usred Westove javne borbe sa bipolarnim poremećajem.srecna vremena

Ovo je delić izjave sa instagrama od 22 jula – „ Razumemo da je Kanye podložan kritici jer je javna ličnost i njegovi postupci ponekad mogu izazvati snažna mišljenja i emocije. On je brilijantna, ali komplikovana osoba, koja je na vrhu pritiska da bude umetnik i crnac, koji je doživeo bolan gubitak majke i mora da se nosi sa pritiskom i izolacijom koji pojačavaju njegov bipolarni poremećaj. Oni koji su bliski sa Kanye znaju njegovo srce i razumeju da se njegove reči nekad ne poklapaju sa njegovim namerama“.

U decembru West se nije pojavio na zajedničkoj fotografiji povodom Božića na kojoj su bili njegova supruga sa decom i celom svojom porodicom. Već tada se videlo da je razvod neminovan, a sada je i zvanično potvrđen.