Decembra 1934. godine ušao je u top 10 koktela na listi koju je sastavio Američki časopis Esquire. Bio je vrlo popularan napitak u to vreme. Danas postoji preko sto varijacija u odnosu na originalni, prvobitni recept. Budite drugačiji i naučite kako se pravi The Harvest Moon koktel po originalnom receptu.

kako se pravi Harvest Moon Koktel

Sastojci:

Oko 45 ml. Jabukovače

Oko 18 ml soka sirovog limuna

Oko 18 ml Orgeat sirup (kao zamena Bademov sirup)

Jabukovača

Dodate u mericu približno  45 ml. Jabukovače i to sipate u šejker.

sok od zelenog limuna

Zatim dodate oko 18 ml. soka od ne suviše zrelog limuna.

Bademov sirup

Dodate oko 18 ml.  Orgeat sirupa. Ovaj sastojak može da bude malo problematičan, obzirom da nismo sigurni da ga ima na tržištu. Ali, on je i najbitniji jer daje protivtežu Jabukovači i formira ukus. U suštini radi se o slatkom sirupu badema sa šećerom i ružinim sokom ili sokom od lista narandže. Ukoliko ga ne možete nabaviti slobodno možete koristiti bademov sirup. Razlika je u tome što je bademov sirup  providan i bistar a Orgeat mutan.

Harvest Moon Koktel recept

Naravno, nakon bademovog sirupa doda se led i sve se dobro izmeša šejkerom, procedi  i The Harvest Moon Koktel je gotov.

A ukus? A miris?

Na miris blago dominantno izlazi aroma jabukovače dok se miris bademovog sirupa tek blago pojavljuje. Ukus je malo teže definisati zbog toga što je ovaj koktel mešavina koja u sebi ima i limuna i badema i aromu jabukovače. Ali ipak, dominatan ukus Jabukovače lepo podržava bademov sirup, ova dva sastojka perfektno se uklapaju, pa pokušajte da ne preterate sa bademovim sirupom da ne biste urušili sklad ukusa. Limun mora da se oseća tek u tragovima i da budi želju za još jednom porcijom ovog napitka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име