Najveći makeup trendovi za jesen 2022 godine su pred vama. Budite u toku i pogledajte o kojim je trendovima reč. Sledi top 10 favorita.

makeup trendovi za jesen 2022
Ako volite da eksperimentišete sa načinima šminkanja i da svoju šminku prilagođavate promeni godišnjih doba onda ste na pravom mestu. Nedavno su vodeći svetski šminkeri izdvojili najveće trendove kada su u pitanju makeup trendovi za jesen 2022 godine. Jesenji trendovi lepote se obično baziraju na tamnijim i dramatičnijim tonovima.

Međutim, šminkeri smatraju da se žene sve više udaljavaju od tipičnih tamnih, mračnih vampirskih vibracija koje pokušavaju da oboje i učine hirovitijim i raspoloženijim. Tome u prilog ide i upotreba kobalt plave senke koju smo mogli da vidimo na Saint Laurent reviji, kao i hot pink mačji pogled na Valentino reviji.

Smatra se da će neki od ovih trendova sići sa modne piste na uličnu pistu i to već ove jeseni. Da ne dužimo pogledajte koji su to najveći makeup trendovi za jesen 2022 godine.

1.Sjajne usne

 sjajne usne makeup trendovi za jesen 2022
„Ima nešto tako seksi u sjajnim usnama“ – kaže Katie Danza šminkerka iz LA – a. Bilo da je sjaj za usne u boji sočne breskve, u tamno ljubičastoj ili totalno providnoj nijansi sve one unose svežinu u vaš jesenji izgled. Ovi sjajevi se lako ponovo nanose i održavaju u odnosu na mat karmine. Efekat hidratacije je ovde takođe veoma bitan jer kako temperature padaju i naša koža se suši tako da će joj biti potrebna posebna nega koja u ovom slučaju podrazumeva upotrebu efektnih hidratantnih ulja i seruma za usne.

2.Blajhovane obrve – Makeup trendovi za jesen 2022

 blajhovane obrve
Poznate ličnosti kao što su Kendall Jenner, Victoria Pedretti i Lizzo su već isprobale ovaj trend kako na crvenom tepihu tako i na modnim pistama, ali i na društvenim mrežama. Pod uticajem društvenih mreža blajhovane obrve su sve prisutnije na ulicama Londona i to kod mlađe populacije. Smatra se da će ovaj trend rasti kako ulazimo dublje u jesen.

3.Linija ajlajnerom

 grafik ajlajner
Ukoliko želite da ove jeseni privlačite pažnju gde god da se pojavite onda obavezno isprobajte ovaj trend. Radi se o povlačenju upadljive linije crnim, tečnim ajlajnerom. Deluje super moderno, čak i pomalo futuristički i sveže za jesen. Uz kvalitetan tečni ajlajner i malo vežbe ovaj moderan izgled očiju zapravo nije tako teško izvesti kao što možda na prvi pogled izgleda.

4.Senke u svetliji bojama – makeup trendovi za jesen 2022

 makeup trendovi za jesen 2022 svetle senke
Dobre vesti za sve one žene koje vole smele i upadljive boje, ne morate da ih ostavljate za sledeću sezonu isprobajte ih već ove jeseni. Skoro sve svetlije senke su bile prisutne na modnoj pisti za sezonu jesen/zima. Najprisutnije su senke u boji fuksije zatim u kobalt plavoj i ljubičastim nijansama. Zelene i narandžaste senke će biti posebno popularne tokom jeseni 2022 godine.

5.Crveni karmin

 crveni karmin
Crvene usne su klasika koja odiše glamurom i koja nikada neće izaći iz mode. Ranijih godina su žene obično sa hladnijim danima birale tamnije nijanse crvenog karmina. Međutim, ove jeseni dominira svetlije crvena nijansa karmina koja je potpuno u skladu sa ostalim makeup trendovima.

6.Prirodne obrve

 prirodne obrve
Izbeljene obrve su veliki hit ove sezone. Međutim, nosiće se i prirodne obrve tako da nema brige. Žene sve više prihvataju trend da ne čupaju obrve već da ih puste da prirodno rastu i da ih samo malo koriguju čisto da ne izgledaju divlje već mekše i ženstvenije.

7.Šljokice na očima – Makeup trendovi za jesen 2022

sljokice na ocima
Šljokice i ostali ukrasi na očima se smatraju trenutnom opsesijom serijom Euphoria. Međutim, ovaj trend je jedan i od obeležja savremene Y2K generacije koja se oslanja na retro trendove 90 – tih i ranih 2000 – tih. Tada su ovakav makeup nosile Gwen Stefani i Christina Aguilera.

8.Grunge glamur

 retro glamur makeup trendovi za jesen 2022
Takozvani zamrljani lii „smudged“ pogled je bio veliki hit na Altuzarra modnoj reviji za jesen /zima 2022 godine. Ovakav makeup izgleda veoma seksi i neodoljivo i u skladu je sa buntovnim grunge stilom koji bi trebao da bude u suprotnosti sa glamurom. Da biste postigli ovakvu noćnu atmosferu i punk energiju razmažite crni ajlajner po liniji trepavica. Nanesite preko nje čisto crnu senku kako biste kao krajnji efekat dobili intenzivni zadimljeni ili smokey pogled.

9.Preterano rumenilo

ekstra rumeni obrazi
Preterano rumenilo je veliki hit na TikToku. Smatra se da je rezultat pomešanih retro vibracija iz 80 tih i modernih trendova.

10.Sjajna koža – Makeup trendovi za jesen 2022

 sjajna koza
Sjajna koža kao i sjajne usne će biti veliki trend ove jeseni. Ovakav trend se uglavnom vezuje sa promenom klime odnosno dolaskom hladnijih dana kada je našoj koži potrebno dodatno sjaja i hidratacije.