Imate li manire? Iako se čini da polako izumiru, da nestaju, maniri su nešto što vas čini posebnom, jedinstvenom i poželjnom u svakom društvu. Maniri mogu biti i vaša prednost u svakodnevnoj komunikaciji. Pročitajte nekoliko saveta kako da lako formirate i naglasite neke od manira.

  1. Rukujte se

Iako deluje macho u svetu u kome živimo, ali svaka devojka bi zapravo trebala da ponudi stisak ruke u svakodnevnoj komunikaciji sa ljudima. Videćete da to i nije toliko macho, već da može imati i neki drugi efekat. Zamislite situaciju u kojoj srećete sramežljivu osobu koja se usteže da vam pruži ruku. I vi je pružite prvi, probijete barijeru svojom neposrednošću i odmah ste u prednosti što se tiče dalje komunikacije. Vaša prijateljska nastrojenost olakšaće komunikaciju i naglasiti vašu neposrednost. Ukoliko neko odbije rukovanje nemojte reagovati žustro, ne znate o čemu se radi te toj osobi jednostavno ponudite osmeh umesto rukovanja. Maniri a posebno rukovanje može imati veliki efekat prilikom intervjua za posao jer je ono sastavni deo upoznavanja. Rukovanje sugeriše poverenje, neka to bude vaša prednost.

  1. Uvek Persirajte

Trudite se da kao dama uvek imate otklon u vidu persiranja bez obzira da li se radi o osobi koja je starija, mlađa od vas ili pak istih godina. Bilo da je u pitanju poslodavac, profesor, nastavnik, kolega i sl. uvek persirajte. Najčešće će vam reći da ne morate, ali vi ipak nastavite sa persiranjem i kasnije. Verujte na reč, to će vam se itekako isplatiti jer svima godi da im se obraćaju na taj način i ne predstavlja manu već prilično moćan manir u svakodnevnoj poslovnoj komunikaciji.

  1. Molim Vas i Hvala

Većina žena ima ovakav način ophođenja već defisan. Ne propustite da kažete hvala  kada nešto primate, čak i kada je to odgovor na pitanje. Trudite se da to uradite sa svima u svakodnevnoj komunikaciji.

  1. Vrata

Osim ukoliko ste na ljubavnom sastanku, otvarajte vrata drugima kada ste u javnosti, posebno na poslu. Taj manir ukazuje drugima da ste pre svega ljubazne i samopouzdane. Ne morate naravno trčati i to uraditi prve, ali svakako ukoliko je logično da to uradite baš vi. Ne oklevajte.

  1. Osmeh

Svuda i na svakom mestu. Osmeh je vaš saveznik, vaše oružje. Ne oklevajte da se osmehnete poznaniku na ulici, nepoznatom klijentu, poslovnom saradniku. Jedan jednostavan osmeh uz “Hej, ćao, kako ste”?

  1. Sedite kao dama

Možda nekom ovo zvuči staromodno, ali istina je. Sedite uvek kao dama. Kada ste u javnosti prekrstite noge u kolenima ili bar u zglobovima uz blago povijene noge u kolenima nagnutim blago u stranu.To ne mora da bude krut položaj već jedan u kome se osećate prijatno. Poruka koju šaljete na taj način je gracioznost, ženstvenost, profesionalnost i elegancija.

  1. Bez psovanja

Znam da je ovo moćda i najteže, bar kad sam ja u pitanju, ali nikako ne psujte. Nikako u javnosti, nikako na poslu.

Maniri su nešto što se gaji, na njima se radi i oni se vežbaju. Poradite na tome, isplatiće se višestruko.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име