Ako se pitate kako na najbolji način uskladiti minđuše i frizure onda Vam ovi saveti mogu biti od koristi. Nakit predstavlja jedan od najvažnijih detalja za svaku ženu jer oni postoje pre svega da bi poboljšali Vaš izgled.Zato je veoma bitno na koji način ga usklađujemo kako sa odećom tako i sa frizurom. Kada se usklađuju minđuše i frizure uzimaju se u obzir kako oblik lica i dužina vrata tako i mnogi drugi faktori. Ti faktori zavise od toga da li je kosa puštena ili podignuta i kolika joj je dužina, odnosno da li je kratka, poluduga ili duga. Postoji veliki broj načina njihovog usklađivanja, a mi vam predstavljamo one najmodernije i najpopularnije.

Minđuše i frizure za zalizanu kosu

Zalizana kosa ili takozvani „wet look“ je u modi već nekoliko sezona.Kod zalizane kose bez obzira da li je duža ili kraća, vezana ili puštena, vaše lice dolazi do izražaja. Ako želite iz nekog razloga da skrenete pažnju sa vašeg lica onda to uradite uz pomoć odgovarajućeg nakita odnosno minđuša. Izaberite neke glamurozne koje zaista skreću pažnju. Ako imaju drago kamenje u boji onda ga možete uklapati i uz boju odeće. Okrugli, deblji modeli sa zanimljivim detaljima su dobar izbor.

Za podignutu kosu

Kada podignete kosu, pogotovo ako napravite visoku punđu, javlja se dosta prostora između ušiju i ramena. Uši postaju jasno vidljive i zato budite pažljivi kojim modelom ćete ih ukrasiti. Birajte klasičan par koji će lepo izgledati iz svih uglova. Mogu imati i malo sjaja. Duge i tanke alke su dobar izbor ako vam je kosa vezana u konjski rep. Međutim, ako imate lepu, elegantnu punđu, koja je možda ukrašena i pletenicom onda birajte manje upadljive modele koji vam neče skrenuti pažnju sa elegantne punđe ili šminke. Ako nosite viseći model u boji ili sa puno detalja, kao što su dijamanti, onda vodite računa da budu okrenuti prema napred , a ne u stranu. Jer cilj je postići kompaktnu celinu nakita, frizure i šminke kako bi lice zasijalo u punom sjaju.

Za puštenu dugu i polu dugu kosu

Ako pustite kosu koja prekrije uši onda i nije bitno kakve su vam minđuše. Možete nositi, obične, male klasične modele. Mada možete birati i modele u upadljivim bojama kao što su tirkizne, crvene, teget, zelene. Ako prebacite kosu sa jedne strane iza uveta onda već uši postaju vidljive. Tada možete staviti neke alke ili modele sa lančićem u metalik bojama poput srebra ili žutog zlata. Mogu imati i resaste detalje na krajevima koji se takođe lepo slažu sa dugom, puštenom talasastom kosom. Uz kovrdžavu kosu lepo stoje velike, tanke alke.

Minđuše i frizure za kratku kosu

Uz bob frizuru do ramena lepo stoje viseće minđuše sa resama ili bez koje će dati potrebnu dužinu vašem licu i istaći frizuru. Za duže piksi frizure možete birati glamurozne alke koje padaju tik iznad ramena i samim tim upotpunjuju taj prazan prostor naročito ako vam je lice duguljasto. Takođe uz elegantne piksi stilove lepo stoje i takozvane lisice ili manžetne za uši koje su sada veliki trend. Imajte na umu da je oblik manžetne bitniji od boje. Manžetne u jednoj boji su idealan izbor jer izgledaju elegantno uz kratku kosu. Za ženstveniji i glamurozniji izgled birajte one sa kristalima ili dijamantima.

Izbor minđuša u mnogome zavisi i od oblika lica. Alke su dobar izbor za duguljasto lice jer ga vizuelno čine okruglastijim, ali zato nisu najbolje rešenje za žene sa okruglim licem. Velike minđuše ne odgovaraju malom licu jer će ga vizuelno još više umanjiti. Takođe, duguljastom licu, duguljaste minđuše ne odgovaraju. Kako onda napraviti dobar izbor? Cilj je uspostaviti ravnotežu između frizure, oblika lica i munđuša. Ne robujte pravilima već eksperimentišite i vremenom ćete sigurno pronaći savršenu kombinaciju.