Ako ste za potrebe mature ili nekih drugih svečanih prilika odabrali metalik zlatnu haljinu onda verovatno razmišljate o tome koja će šminka najbolje ići uz ovu haljinu.  Metalik haljina bez obzira na kroj je sama po sebi upadljiva. Međutim, uz nju lepo stoji kako dramatična šminka tako i potpuno prirodan izgled. Pogledajte neke od sledećih primera koji Vam mogu pomoći da pronađete idealan make up koji će najbolje pristajati Vašoj metalik zlatnoj haljini.
1.    Upadljivija šminka
Metalik zlatne haljine mogu biti različitih nijansi koje se obično kreću od žućkastih do bež tonova. Uz metalik zlatnu sequin haljinu koja je sva sjajna i šljašteća ne bi trebalo nositi upadljivi svetlo crveni karmin kao i upadljivu šminku na očima jer ćete izgledati bukvalno kao disko lopta. Bolje birajte bež karmin, a uz pomoć roze i braonkaste senke napravite zadimljeni pogled. Ako se ne radi o sequin već o običnoj metalik zlatnoj haljini onda slobodno možete izabrati i upadljiviju šminku koja podrazumeva naravno crveni karmin. Na očima možete nositi cat eye, veštačke trepavice kao i kombinaciju zlatne i crvenkaste senke za oči. Možete Vašem licu malo dodati i tamniji ten, ali ne preterujte.


2.    Prirodan izgled
Ukoliko niste ljubitelj upadljive šminke i ne želite da je nosite čak ni za potrebe mature onda se možete opredeliti za prirodan izgled. Prirodan izgled podrazumeva upotrebu bež  tonova na licu, očima i usnama.


3.    Klasičan izgled
Klasičan izgled podrazumeva da izaberete cat eye ili smoky eye, odnosno da istaknete oči, a da na usnama zadržite bež ili roze karmin. Možete staviti i malo rumenila na obrazima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име