Ove godine su u ponudi veoma raznovrsne, unikatne, bajkovite i najlepše haljine za maturu u kojima ćete odmah zablistati i izgledati kao diva.Međutim , mature se danas u svetu na različite načine obeležavaju zbog virusa korone koji je sve događaje pomerio i promenio. Kreiraju se i haljine koje su namenjene takozvanoj virtuelnoj maturi. Kao što je nastava bila preko računara tako se negde i mature obeležavaju. Zato se akcenat stavlja na detalje( ćipka, biseri, perlice, 3D cvetni dezeni…) jer se preko kompjutera ili mobilnih telefona jedino oni najpre uoče.Što se tiče klasične mature i za nju postoji već izdvojen izbor trendova odnosno najlepše haljine za maturu za 2020 godinu.

A – line haljine za maturu

Ove kreacije će se uvek nositi na maturama i drugim proslavama jer lepo stoje svim devojkama bez obzira na oblik tela. Čak mogu da prikriju neke nedostatke, poput viška kilograma na nogama ili oko stomaka i zadnjice jer su dugačke i vizuelno izdužuju telo i čine ga tanjim. Mogu biti od različitog materijala, mada je najbolji šifon. Birajte ih u nežnim trendi bojama kao što su baby plava, roze, violet. Odlučite se za suptilne dekoltee kao i cvetne aplikacije i perjane detalje u predelu ramena i ruku. Možete birati i kratke A-line dizajne, to je već stvar vašeg ukusa i stila.

Vreme je za bal

Balske kreacije imaju potpuno iste karakteristike kao A-line modeli samo što su po kroju mnogo jednostavnije i klasične. Takođe lepo stoje svim devojkama bez obzira na oblik tela. Prikrivaju nedostatke naročito oko kukova i nogu. Dolaze u različitim bojama tako da ima za svačiji ukus po nešto. Obično su na bratele, a pozadi imaju duple trakice tako da su leđa relativno gola. Napravite elegantnu punđu i biđete kao u filmovima prava princeza na balu.

Morske sirene

Ako želite da pokažete svoje lepo izvajano telo onda slobodno odaberite večernje kreacije u kojima ćete izgledati kao morske sirene, devojke ribe iz mora. One čvrsto prijanjanu uz grudi, struk, bokove, bedra i daju izgled peščang sata sve do kolena, a odatle se šire do poda. Ženstvene su i izgledaju zaista čarobno. Postoje različiti stilovi ovih kreacija, mogu imati V- izrez, spuštena ramena, biti iz dva dela, imati bratele i gola leđa, ali i rukave sa karnerima. Takođe dolaze u različitim bojama kao i kombinacijama boja.

U stilu grčke boginje

Još jedna elegantna i glamurozna haljina u stilu grčkih boginja. Karakteriše je visoko podignuti struk i maksi dužina (a – line ili mermaid( morska sirena)) sa prorezom ii bez njega. Ovo su zaista veličanstvene kreacije sa dekolteom koji može biti i ukrašen čipkom, cirkonima i sličnim detaljima. U originalu su u bež i beloj boji, mada vi možete izabrati koju kog želite boju .

Asimetrične haljine za maturu

Asimetrični stilovi su veliki trend poslednjih godina. Za mature su tražene asimetrične kreacije sa razigranim karnerima ili takozvane high-low kreacije.Njih karakteriše napred mini, a pozadi maksi stil. Mogu biti iz jednog ili dva dela. Boje su takođe zanimljive. Idealan su izbor za one devojke koje žele stalno da igraju i pritom pokažu malo kroz ples svoje lepe noge, ali u dugoj haljini.

Baby Doll najlepše haljine za maturu

Ovo su lepršavi kratki stilovi, koji se pripijaju uz struk, koji je često visoko podignut, a zatim poprimaju oblik takozvane tutu suknje. Ovakve kreacije vizuelno izdužuju noge i čini da izgledate višlje. Zato se toplo preporučuju nižim devojkama.

Romper i kombinezoni

Ako volite retro stil 70 –tih tu su zanimljivi kombinezoni i romperi koji su takođe dobar izbor za maturske večeri. Dolaze u prelepim bojama, zanimljivim i originalnim krojevima kao i sa detaljima poput šljokica, sequin materijala i svega ostalog što šljašti i sija kao disko kugla. Romperi su takođe u trendu pogotovo u animal printu.