Kada dođu hladni zimski i vetroviti dani koža postaje posebno osetljiva. Njoj ne prija nagla promena temperature tojest izlazak na hladnoću direktno iz toplih domova. Koža se suši, puca i postaje podložna stvaranju ekcema i psorijaze. Pogledajte na koji način je potrebno kožu negovati tokom zime.

–    Koži tokom zime prija topla, ali kratka kupka sa nekim blagim sapunom. Nakon kupke dok je koža blago vlažna potrebno je naneti hidratantnu kremu.
–    Ako imate problem sa ekcemom, psorijazom ili preterano suvom kožom potrebno je kožu više puta u toku dana tretirati kremom koja sadrži pored hidratantnih supstanci i ulja. Kremu možete naneti i pre izlaska na hladnoću.
–    Ako kožu iritira zimska vunena odeća onda pokušajte da je zamenite pamučnom jer upija znoj i ne iritira. Takođe za kožu je korisno da vlažnost u kući bude između 20% i 40%.
–    Virusne i bakterijske infekcije koje su prisutne tokom zime mogu da pogoršaju ekceme i druge probleme sa kožom. Zato zimi jačajte imuni sistem, perite češće ruke i vežbajte.
–    Sunce tokom zime u kombinaciji sa snegom utiče na isušivanje kože i njeno oštećenje. Zato je i tokom zime potrebno koristiti kreme sa zaštitnim faktorom.
–    Tokom zime posebno je osetljiva koža na rukama. Zato je potrebno nositi rukavice i češće nanositi kremu za ruke na bazi glicerina.
–    Usne se pod uticajem hladnoće i vetra suše i pucaju. Zato treba stavljati balzam za usne više puta u toku dana. Uveče je dobro pred spavanje naneti deblji sloj pantenol masti na usne.
–    Kao i leti i zimi je potrebno unositi dovoljnu količinu tečnosti u organizam, jer ako je Vaše telo hidrirano i srećno onda će se to odraziti i na zdravlje kože.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име