O izgledu i kilogramima treba voditi računa tokom cele godine pa samim tim i zimi kada zbog velikog prisustva slava i praznika često preteramo sa hranom i dobijamo višak kilograma koje kasnije mesecima teško skidamo. Zato Vam predlažemo da ćim prođu svi praznici počnete sa normalnom dijetom koju koristi Blake Lively. Njoj je normalna dijeta pomogla da veoma brzo nakon drugog porođaja povrati svoj prvobitni izgled i formu. Pogledajte na čemu se zasniva ova iznenađujuće normalna dijeta.
1.    Jedite namirnice bogate hranjivim materijama
U osnovi normalne dijete jesu organsko voće i povrće. Obroci predstavljaju kombinaciju proteina, voća, povrća i ugljenih hidrata koji sporo sagorevaju. Na taj način dobijate sve neophodne hranjive materije koje su u isto vreme i ukusne i zdrave i prirodne.
2.    Doručak je najvažniji obrok
Doručak ne treba nikada preskakati. Kod normalne dijete tipičan doručak se sastoji od čaše vode, jaja kuvanog na kokosovom ulju, nekog povrća ili žitarica bez glutena u kombinaciji sa voćem. Izbalansiran nivo šećera u jutarnjim satima je veoma bitan za normalno funkcionisanje organizma tokom celog dana.
3.    Budite umereni
Koliko puta ste sami rekli da ste se prejeli. To je lako, naročito sa slatkom hranom. Čovek se obično prejede zato što ne unosi pravu hranu u pravo vreme. Zato budite umereni, ne žurite da što pre pojedete već sednite i svoje obroke konzumirajte polako i svesno.
4.    Dajte sebi malo oduška i uživajte u onome što volite da jedete
Ovo pravilo čini 20% normalne dijete dok ostalih 80% predstavlja unos zdrave hrane. Ovo pravilo znači da s’vremena na vreme možete slobodno sa uživanjem pojesti parče čokolade, torte ili porciju sladoleda. Samo budite umereni.

5.    Ograničite unos soje i glutena
Veoma je teško doći do namirnica koje nemaju u sebi gluten i soju. To znaju ljudi koji su alergični na gluten. Normalna dijeta podrazumeva što manji unos soje i glutena. Kada počnete aktivno da izbegavate soju shvatićete da se ona nalazi u mnogim prerađevinama. Zato jedite manje obrađenu hranu, a više zdravu i prirodnu.
6.    Vežbe, vežbe, vežbe
Fizička aktivnost je u savremenom životu sve manje prisutna. To je naravno pogrešno i nezdravo.  Zato ne provodite svo svoje slobodno vreme ispred kompjutera već svaki dan vežbajte po pola sata. Vežbanje je zdravo ne samo za telo već i za um jer se organizam kroz vežbu oslobađa od stresa i puni pozitivnom energijom.
7.    Osluškujte svoje telo
Ako ste gladni, jedite. Ako ste žedni, pijte. Ako ste ujutru željni šolje kafe, popijte je. Osluškujte želje svog tela. Ne nervirajte se oko malih stvari već naučite da uživate u svemu i odmah ćete se osećati bolje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име