Francuska je centar mode pa su samim tim i Francuskinje poznate kao dame koje se veoma lepo i moderno oblače. Dovoljno je da prođete ulicama Pariza i da vidite kako Parižanke vode računa o svom izgledu i to od frizure do cipela. Naročito su poznate po kreativnom nošenju marama. Za njih je vezivanje i nošenje marama postala prava mala umetnost koju pokušavaju da kopiraju dame širom sveta. Pogledajte na koje sve načine Parižanke nose marame.
1. Marama oko vrata
Uzmite veliku maramu sa interesantnim dezenom i presavite je na pola da dobijete oblik trougla. Zatim je namestite tako da krajevi budu pozadi, a širi deo napred. Krajeve ukrstite pozadi, prebacite napred i vežite.

Marama oko vrata
2. Marama oko glave
Ovo je takozvani obruč stil nošenja marame. Potrebne su Vam dve kraće marame različitih boja. Vežite njihove krajeve u čvor i taj deo prebacite na vrh glave, a pozadi vežite marame i pustite krajeve da slobodno vise.

Marama oko glave
3. Marama oko struka
Maramu možete nositi i umesto kaiša. Potrebne su Vam tri marame i to jedna velika i dve upola manje. Uvrtite sve tri marame, a zatim veliku koristite kao osnovu oko koje ćete uplitati dve manje marame. Nakon uplitanja da se ne bi rasturile manje marame vežite. Na ovaj način ste dobili originalan kaiš. Vodite računa da se marame po dezenima i bojama uklapaju.

Marama oko struka
4. Marama oko tela
Potrebna Vam je veća marama koju ćete takođe saviti na pola da dobijete oblik trougla. Prebacite širi deo preko jednog ramena, a krajeve vežite dole sa druge strane. Na kraju širi deo prebacite sa ramena po sredini tela i lepo namestite. Ukoliko želite da naučite još neke načine vezivanja marama pogledajte naš članak „ Na koje sve načine možete nositi marame i ešarpe“.

Marama oko tela

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име