Mnoge dame pa i muškarci imaju problem sa ispucalim usnama i to tokom cele godine, a naročito kada je hladno i vetrovito vreme. Ispucale usne ne izgledaju lepo i ne mogu se prekriti karminom jer se obično karmin na tim ispucalim mestima pretvara u grudvice. Takođe, ispucale usne mogu biti i bolne. Zato Vam savetujemo da se oslobodite ispucalih usana i to na prirodan način uz pomoć slatkih namirnica koje Vam neće škoditi ni kad ih slučajno liznete. Pogledajte o kojim je namirnicama reč.
1.    Šećer
Obični beli šećer je jedan od najboljih načina za lečenje ispucalih usana. Potrebno je da kašiku šećera pomešate sa kapi ili dve maslinovog ulja i nanese na usne. Blago trljajte prvo u jednom, zatim u drugom pravcu i na kraju isperite. Ovo je jedan pravi piling usana koji Vam obezbeđuje meke, sveže i mladalačke usne.

 Šećer
2.    Jagode
Ne postoji ništa sočnije i ukusnije od svežih i slatkih crvenih jagoda. Pored toga što su ukusne, jagode su korisne i kao hidratator. Zgnječite sveže jagode i protrljajte ih po usnama. Na ovaj način ćete očistiti ispucalu kožu sa usana i isto tako kao bonus dobiti prirodnu, crvenu boju tako da nakon ovog tretmana ne morate da koristite karmin.

 Jagode
3.    Jogurt
Možda se pitate kako nešto što je tako retko i vodeno može da se koristi za piling usana. Međutim, stručnjaci savetuju da se jogurt  koristi samo za negu kože usana, a ne i celog tela. Ne znamo zašto je to tako, ali znamo da je za zdrave usne potrebno protrljati ih jogurtom nekoliko puta.

 Jogurt
4.    Bademi
Bademi su ukusni i zdravi tako da ih pre svega treba jesti. Za piling usana potrebno je samleti par badema da bi se dobio fini prah. Zatim tim prahom trljajte usne i videćete veoma brzo kako Vam usne postaju mekše i sveže.

Bademi
5.    Južno voće
Mandarine, limun, pomorandže, grejpfrut  i ostali agrumi se mogu koristiti kako za uklanjanje tamnih mrlja sa kože tako i za negu ispucalih usana. Način korišćenja različitog južnog voća je ista. Isecite voće na pola i nežno ga trljajte po usnama.

Južno voće
6.    Mleko
Stručnjaci savetuju da mleko treba koristiti za negu kože jer sadrži vitamine koji uklanjaju izumrle ćelije i hidriraju kožu. Običnim mlekom se teško mogu oljuštiti usne i zato ga pomešajte sa medom.
7.    Ovsene pahuljice
Ovsene pahuljice se koriste za piling kako celog tela tako i usana. Potrebno je da sameljete malo ovih pahuljica i pomešate ih sa medom, zatim ih samo nežno protrljajte po usnama i posle nekoliko sekundi isperite usne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име