Ako ste pronašli parfem koji idealno odgovara Vašoj ličnosti, onda treba da znate kako da najbolje iskoristite njegov mirisni efekat. Coco Chanel je govorila da parfem treba nositi na onim mestima gde želite da bude primećen.

Jedan isti parfem različito miriše kod različitih osoba. To je zato što u dodiru sa kožom stvara jedinstveni miris te kože. Miris parfema se oslobađa pod uticajem toplote tako da ga treba nanositi na ključnim tačkama i područjima koja se brže ugreju i vlaže. To su slepoočnice, vrat i potiljak, unutrašnji deo kolena, između grudi, na gležnjevima,  iza vrata, oko pupka, iza ušiju i oko zglobova.

Miris se oslobađa sa svakim otkucajem srca. Svaki put kada se krećete oko sebe nosite svoj miris. Pogledajte neke od pravila za korišćenje parfema.

–         Ako Vam je kosa kratka nanesite parfem na koren kose. Ako imate dugu kosu namirišite krajeve kose.

–         Ako parfem nanosite na odeću imajte na umu od kog je materijala ta odeća, jer ne oslobađaju svi materijali miris na isti način. Najlepše se parfemi osećaju na garderobi od prirodnih materijala kao što su lan, svila, kašmir, somot i pamuk. Kod veštačkih materijala miris je oštriji i brže izvetri.

–         Vodite računa o obojenim svilenim haljinama. Parfem treba prskati sa 10cm udaljenosti od odeće kao što su suknje, haljine, bluze, marame, kaputi. Šalovi najbolje zadržavaju miris.

–         Ne koristite odjednom više različitih parfema jer mirisi mogu da se sukobe. Ako često menjate parfeme onda je najbolje da ga ne stavljate na odeću već samo na kožu.

–         Kada nanosite parfem u spreju naprskajte ga isped  i oko tela.

–         Svojim omiljenim mirisom namirišite fioke, ormare, jastučnice.

–         Kada perete veš ručno dodajte nekoliko kapi parfema u vodu kojom ispirate taj veš.

–         Namirišite maramicu i stavite je u džep ili torbu da slatko miriše.

–         Mešavina različitih mirisa ujutru u javnom prevozu može da izazove mučninu i glavobolju. Zato se namirišite kad izađete iz autobusa tojest kada stignete do odredišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име