Nova godina se polako približava, a nervoza raste. Da li će ispasti sve onako kako ste planirali? Međutim, ukoliko se uoči ili tokom novogodišnje proslave dese određeni problemi sa rajsferšlusom, haljinom ili cipelama ne očajavajte već pokušajte da ih rešite uz pomoć sledećih saveta i trikova. Budite sami svoj majstor i ne dozvolite da Vam ovakve situacije pokvare veče za koje ste se tako dugo i temeljno spremali.
1.    Problemi sa rajsferšlusom
Ako se rajsferšlus zaglavi onda protrljajte zupce grafitnom olovkom, labelom ili sapunom. Ako su se neki zupci iskrivili onda uzmite klešte i pokušajte da ih ispravite. Tako popravljen rajsferšlus ne otvarajte tokom večeri da se ne bi opet pokvario. Kada se rajsferšlus potpuno pokvari onda je najbolje da ga zamenite. Za to će Vam biti potreban neko u porodici ili susetstvu koji zna da šije. Kada se isti tokom proslave otvara po sredini onda ga zakačite zihernadlom ili šnalom i prekrijte bluzom ako je na pantalonama odnosno jaknom ili maramom ako se nalazi na haljini.Problemi sa rajsferšlusom
2.    Šminka na maloj beloj haljini
Ako belu haljinu navlačite preko glave može se desiti da je isprljate šminkom. Po instiktu obično namokrimo prste i trljamo mrlju. Međutim, tako će se još više razmazati. Zato je najbolje da fleku izbrišete suvim peškirom, a  ako to ne uspe onda koristite baby puder ili prah.Kada je mrlja mala onda je možete namazati belilom ili korektorom, sačekajte da se osuši i onda je istružite.
Pena za brijanje takođe može pomoći u ovakvim situacijama. Utrljajte je, isperite hladnom vodom i ponovite postupak dok god ne budete zadovoljni. Za sušenje koristite fen za kosu. Ako ne uspete ili nemate vremena da sredite fleku onda stavite neki broš ili ogrlicu koja će prekriti to isflekano mesto. Takođe preko haljine možete obući blejzer ili staviti maramu i na taj način prekriti fleku.

3.    Prekomerno znojenje u haljini
Kod prekomernog znojenja je najsigurnije da nosite uloške protiv znojenja ispod pazuha. Možete ih lako ukloniti i zameniti novim. Takođe neke dame u toaletu suše pazuh na sušačima za ruke. Modni stilisti savetuju da u ovakvim situacijama skinete jaknu kada Vam postaje vruće ili izađete malo na svež vazduh, ohladite se i ponovo vratite unutra.
4.    Nove cipele Vas žuljaju
Ako nosite nove cipele onda ne krećite na proslavu bez hanzaplasta. Takođe neki stilisti savetuju da kupite par interesantnih čarapa i nosite ih uz štiklu jer to je sada popularno. Plikovi se javljaju zbog trenja i zato ih možete namazati puderom pa tek onda staviti hanzaplast. Ako nemate puder pri ruci preko nažuljanog mesta možete privremeno staviti i toalet papir. Takođe radi preventive pre izlaska iz kuće možete stopala isprskati antipersipant sprejom.
Važno je da noge pre obuvanja cipela ne mažete losionom ili mlekom za telo jer će Vam noge stalno kliziti i udarati u kožu i tako Vam stvoriti žuljeve. Da biste rastegli nove cipele možete mokre novine, čarape ili flaše sa vodom staviti unutar cipela da odstoje preko noći.
5.    Fleka od crnog vina na odeći
Na licu mesta fleku pokušajte da skinete uz pomoć vode i soli ili sode bikarbone. Međutim, naše bake su za skidanje mrlje od crnog vina sa odeće koristile belo vino. Kada dođete kući potopite isflekanu odeću u belo vino, ostavite da odstoji, a zatim isperite vodom.
6.    Odeća Vam postaje tesna
Obukli ste usku odeću, ali je ona počela da Vas steže od pića i hrane koju ste konzumirali u toku večeri. Otkopčajte malo haljinu, a preko otkopčanog dela ogrnite jaknu ili sako. Ako su u pitanju pantalone i njih takođe otkopčajte i izvucite košulju ili bluzu preko.Drugog rešenja nema.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име