Matura je jedan od najbitnijih dogadjaja u životu mlade osobe, festival mladosti ili test zrelosti. Jedno je sigurno, za to vece cete se potruditi da izgledate što bolje i dati maksimum da istaknete najlepše.

Gledajuci svoje slike sa maturske veceri, malo ko se ne nasmeje tadašnjem izgledu. U želji da se pokažemo u što boljem svetlu, cesto slepo pratimo modne trendove, što kasnije ne rezultira savršenim stilom i dobrim ukusom.
Šminkamo se za maturu
Naš Make up artist Katarina Petrovic dace vam par saveta kako bi trebalo da izgleda proces šminkanja za proslavu maturske veceri.
Šminka za tako bitan dogadjaj kao što je matura treba da bude profesionalna. Bez obzira koliko ste same vešte sa cetkicom, bitna je postojanost šminke, bitno je “kako se slika” i trebala bi da odoli kojoj suzi.

Pre nego što krenemo sa šminkanjem kožu treba dobro pripremiti.
– Uraditi piling kože lica dva dana pre maturske veceri
-Vece pre mature hidrirati kožu lica
-Delilaciju nausnica, obrva i mehanicko cišcenje lica obaviti 7 dana pre mature.

Šminkanje pocinjemo bazom za puder, nanosimo na sve delove lica osim na kapke. Potom adekvatnu nijansu pudera aplikujemo na lice cetkicom ili sundjerom. Korektorom cemo kamuflirati podocnjake, flekice i ostale nesavršenosti na licu. Kada je ten potpuno sredjen matiramo ga kompaktnim puderom takodje adekvatne boje.
Prelazimo na obrve koje su jako važne na licu, one daju ram i nikako ne treba preterivati u njihovom docrtavanju, menjati im oblik i boju.
Oci su u prvom planu i treba dobro proceniti kakva šminka odgovara oku. Za koju god tehniku šminkanja oka se opredelite prvo se nanosi baza za senke na kapke. Za efekat glamuroznih ociju nekada je dovoljna samo senka ajlajner i maskara.
Veštacke trepavice su uvek dobrodošle, naravno u odgovarajucoj velicini.
Za usne su nam dovoljne olovka i ruž. Ruž uvek imajte pri ruci da bi, po potrebi, popravili boju.
I na kraju neophodno je fiksirati šminku.

Dok pravite plan kako bi trebalo da izgleda Vaša šminka za maturu imajte na umu da je uvek manje-više. Nemojte preterivati sa šminkom. Šminka treba da zaokružiukupan izgled – garderobu, frizuru i nakit.

Još korisnih saveta procitajte na facebook strani naše šminkerke
I požurite, zakažite svoj termin na vreme.
Make up artist Katarina Petrovic

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име