Šta je Kleopatri i Kazanovi bilo zajedničko? Oboje su uživali u afrodizijacima. Sirove ostrige direkno iz svojih školjki, slani kavijar sve su to seksi poslastice koje daju posebno, magično raspoloženje. Međutim afrodizijaci su prepuni hranjivih materija i vitamina tako da poboljšavaju imuni sistem, utiču na dobro fizičko zdravlje organizma i  daju lepši izgled.
Pogledajte koje namirnice se mogu svrstati u afrodizijake.

1.    Špargla ili asparagus

Špargla ili asparagus kao afrodizijak
Spargla se još u 17 veku smatrala zavodljivom stabljikom koja može da uzburka strasti kod muškaraca i žena. U 19 veku u Francuskoj je vladao običaj da se mladoženji za večeru serviraju tri seksi stabljike špargle. Pored toga što poseduje seksi svojstva špargla je i odličan izvor kalijuma, vlakana, vitamina B6, A i C, tiamina i folne kiseline.

2.    Badem

 Badem kao afrodizijak
Bademi možda ne izgledaju seksi, ali su se u antičkom periodu smatrali simbolima plodnosti. Neki smatraju da bademi svojim izgledom podsećaju na testise. Pesnici ranijih epoha su govorili da aroma badema izaziva strast kod žena. Poznato je da je francuski pisac Aleksandar Dima, koji je napisao roman „ Grof Monte Kristo“, večerao bademovu supu svako veče pred sastanak sa svojom ljubavnicom. Takođe prema Bibliji izraelski junak Samson se uspomoć badema udvarao svojoj velikoj ljubavi Dalili. Inače bademi pored toga što snižavaju holesterol, sadrže i vitamin E, magnezijum i vlakna i poboljšavaju opšte stanje organizma.

3.    Avokado

Avokado kao afrodizijak
Za avokado se smatra da podstiče mušku seksualnost. Još su Asteci avokado drvo zvali drvom testisa, jer svojim izgledom avokado podseća na muški polni organ. Zbog toga su katolički sveštenici zabranjivali upotrebu avokada. Sa druge strane avokado preventivno deluje protiv pojave raka, takođe sadrži folnu kiselinu, vitamin B6, kalijum, omega-3 masne kiseline i sprečava pojavu lošeg holesterola.

4.    Banane

 Banane kao afrodizijak
Ovo lepo oblikovano i hranjivo voće je kompletan obrok prepun kalijuma, magnezijuma i vitamina E. Takođe sadrži minerale i poboljšava muški libido. Poznato je da muškarci u Centralnoj Americi kao afrodizijak piju sok od crvene banane. Hindusi su banane smatrali simbolom plodnosti. U nekim zemljama kada mladić stavi bananu na kućni prag devojke to znači da je poziva u brak. Banane se spominju još u Rajskom vrtu jer se smatra da su Adam i Eva za pokrivanje genitalija pored lista smokve koristili i listove banane.

5.    Ljute papričice

 Ljute papričice kao afrodizijak
Ljute paprike su na vrhu liste afrodizijaka. One oslobađaju hormon endorfin koji podiže raspoloženje i energiju, zagreva telo iznutra i oslobađa se seksom. Takođe ljute paprike izazivaju peckanje na usni  i samim tim oslobađaju jedinjenje kapsaicin koje tera na ljubljenje jer su usne uzavrele. Takođe je poznato da je astečki vladar Montezum pored čokolade koristio i ljute paprike da bi mu pred svakodnevni dolazak njegovih konkubina usne bridele i puls bio brži.

6.    Čokolada

 Čokolada kao afrodizijak
Zašto smo srećni kad jedemo čokoladu? Zato što je to hrana bogova koja sadrži teobromin, alkaloid koji ima ista stimulativna dejstva kao i kofein. Čokolada utiče da se lepo osećamo. Crna čokolada deluje kao antioksidant, a mlečna čokolada kao spoj mleka, šećera i malo kakaa je dobar uvod u seks.

7.    Jaja

 Jaja kao afrodizijak
Jaja su jedan od najstarijih simbola plodnosti. Sadrže vitamine B6 i B5 koji pomažu organizmu da se lakše izbori sa stresom. Ukoliko se rovita pileća jaja jedu pre seksa poboljšava se libido. Delikates među afrodizijacima su kavijar  i jaja prepelice.

8.    Smokve

 Smokve kao afrodizijak
Slatke, purpurne, seksi smokve su bile Kleopatrino omiljeno voće. Smokve su u  erotskoj literaturi sinonim za ženski polni organ. Kod starih Grka i mnogih drugih kultura su se povezivale sa plodnošću i smatrale se dragocenim kao zlato.

9.    Goji bobice

Goji bobice kao afrodizijak
Goji bobice su u Kini poznate kao srećne bobice i veoma cenjeni afrodizijak. Kinezi ih takođe koriste kao bazu za proizvodnju vina. Ove bobice poslednjih godina postaju dostupne širom sveta. Sadrže beta karoten više od ostalog voća. Takođe utiču i na erekciju.

10.    Ostrige

Ostrige kao afrodizijak
Sirove ostrige su klasični afrodizijak. One povećavaju proizvodnju testosterona i sperme i samim tim povećavaju libido. Kao i sve ribe ostrige su bogate omega-3 masnim kiselinama koje su dobre u borbi protiv depresije. Poznato je da je Kazanova jeo oko 50 ostriga dnevno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име