Ako želite da Vaše lice izgleda čisto i sveže možete sami vrlo lako kod kuće da napravite tonik za čišćenje lica. Pogledajte sledeće recepte.

1.    Tonik od hamamelisa
Tonik od hamamelisa
Hamamelis je listopadni grm koji potiče iz Severne Amerike. Radi se o lekovitoj biljci koja se koristi u lečenju mnogih bolesti od prehlada, preko bolesti mišića do kožnih problema. Indijanci su koru i plodove ove biljke koristili u lečenju mnogih bolesti pa su svoje znanje preneli i na doseljenike.
Za tonik od hamamelisa je potreban ekstrakt koji se može naći u apotekama. Pomešajte 1 šolju ekstrata od hamamelisa sa 2 kašike alkohola i nanesite vatom na lice. Ako ste osetljivi na alkohol umesto njega stavite ¼ šolje belog sirćeta. Ovaj tonik obezbeđuje čisto i sveže lice.

2.    Tonik od meda i muskatnog oraščića
Tonik od meda i muskatnog oraščića
Ovaj tonik se koristi za uklanjanje ožiljaka sa kože i akni. Pomešajte 1 kašičicu muskatnog oraščića sa 1 kašičicom meda, nanesite smesu na lice i ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim ga isperite hladnom vodom. Tretman ponovite dva puta nedeljno.

3.    Tonik od limuna
Tonik od limuna
Tonik od limuna se koristi za uklanjanje mitisera. Isecite limun na pola, a zatim ga utrljajte direkno na lice pre odlaska u krevet. Takođe možete iscediti sok od limuna, procediti ga od semenki i pomešati sa ružinom vodicom. Ovim mirisnim tonikom operite lice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име