Šta su VSCO Girls? Rastući trend u svetu vredan pažnje

Sve je počelo kao zabava, ali preti da postane veliki trend,odnosno podkultura. Šta su VSCO (Visko) Girls i kako su nastale?
Za sve je kriva mobilna aplikacija za sređivanje slika. Mnoge devojke koriste ovu aplikaciju,a onda su prošle godine došle na ideju da se putem društvenih mreža, verovatno instagrama, povežu u grupu. Tako je polako nastala ova družina čiji se broj članova iz dana u dan povećavao i to zahvaljujući sada drugoj, novoj društvenoj mreži TikTok.

Naime  devojke često lajkuju međusobno svoje slike i tutorijale, pa su na TikTok mreži krenule i korak dalje i počele da prave parodije i to najpre sa ciljem da nekoga ismeju. Međutim, tako se i povećala popularnost ovim devojkama jer su za njih počeli da se interesuju ljudi iz celog sveta a naročito mode. Devojkama,a naročito tinejdžerkama iz celog sveta su se naravno svidele ove pozitivne vibracije, pa je VSCO devojaka bilo sve više a kao rezultat rastuće paženje medija i modne industrije,  VSCO frizure su postale jako popularne.

Kako prepoznati VSCO devojku?

Reklo bi se da su to devojčice iz komšiluka koje nose klasične majice, šortceve i patike, šarene narukvice, same sebi prave kikice sa raznobojnim gumicama, vole da se druže, bave sportom, idu na piknik i u izlaske. Redovno se slikaju i obaveštavaju o svemu što im se dešava u životu.
Međutim, ne moraju sve ove devojčice da budu članovi  udruženja .Za članove važe određena pravila koja su ih na početku i spojila.

To su sledeća  pravila:
VSCO Devojka nosi Brandy Melville majice, dukseve i džempere u jednom broju,Nike ili Van patike u svetlim bojama ili sa mladalačkim detaljima, u svakom trenutku ima najmanje tri scrunchies trake kod sebe. Maske na mobilnim telefonima su joj prekrivene zanimljivim stikersima. Najčešće na AirPods sluša Billie Eilish ili Clairo . Vodi računa i o ekologiji, uvek ima flašicu sa vodom pored sebe, ali nikako plastičnu već Hydro Flasks. Redovno koristi slamčice, takođe ne plastične.

One sve rade po osećaju.Pored instagrama aktivne su i na pinterestu gde redovno prikazuju svoje nove VSCO frizure koje su naročito zanimljive i originalne.
Vibracije ove podkultire su poletne, mladalače, forsiraju ono što je prirodno i zdravo, zato privlače sve veću pažnju.