Mnoge dame smatraju da žuta boja nije za njih i zato nemaju nijedan žuti komad odeće u svom garderoberu. Međutim, dokazano je da žutu boju mogu nositi sve dame bez obzira na godine i boju tena. Samo je bitno da se među velikom ponudom različitih nijansi žute boje ( tamno žuta, oker, pastelno žuta, jarko žuta, zelenkasto žuta…)izabere ona koja nam najbolje pristaje. Žuta se lepo slaže sa mnogim bojama naročito neutralnim kao što su bela, crna, siva, braon, teget. Sa psihološkog aspekta ovo je boja sunca i lepog vremena i asocira na osmeh, sreću i optimizam. Zato slobodno izađite iz klišea i počnite da nosite žutu boju. Videćete, vremenom će Vam čak postati i omiljena boja. Za početak pogledajte na koje sve načine možete nositi žutu boju ove sezone.
1.    Žute jakne
Ako ste dovoljno smeli onda odmah nabavite jedan upadljivi komad odeće koji su u trendu ove sezone poput žutih jakni, mantila, kaputića, kardigana ili sakoa. Za šik izgled možete ih kombinovati uz belu ili crnu boju. Žute jakne i mantili podižu raspoloženje tokom tmurnih i kišnih dana.


2.    Žute bluze
Žute majice kratkih rukava, bluze, košulje i džemperi su jednostavni za nošenje. Odlično se slažu uz teksas farmerke, suknje, haljine kao i uz crnu i belu garderobu. Ako je jarko žuta previše upadljiva za Vaš ukus onda odaberite neku umereniju žutu nijansu kao što su oker ili pastelno žuta.


3.    Žute haljine i suknje
Žute haljine smo često imali prilike da vidimo na crvenom tepihu. Poznate dame ih obožavaju i rado nose, pa zašto onda ne biste i Vi? Međutim, ukoliko niste sigurni koja Vam nijansa žute stoji i zato je ne želite blizu lica onda slobodno izaberite žute suknje. Kombinujte ih sa belom i crnom bojom da biste obezbedili potrebnu ravnotežu.

4.    Žuti modni detalji
Ukoliko još niste spremni za žutu garderobu već želite samo da probate ovu boju i da malo osvežite svoj outfit onda nabavite žute modne detalje poput tašni, cipela, marama,kaiševa ili nakita. Ako nosite sve crno od glave do pete onda slobodno obujte žute cipele. One imaju isti efekat kao bež cipele tojest vizuelno izdužuju figuru. Možete nositi i dva žuta modna detalja u isto vreme kao što su žute cipele i tašne.


5.    Žuta boja i printovi
Ako često nosite odeću sa printom onda znajte da žuta boja ide uz sve crno bele printove, takođe lepo se slaže sa leopard printom. Ako je nosite uz šarene printove onda je poželjno da taj print na sebi sadrži pored ostalih i žutu boju ili da pak predstavlja miks boja koje idu uz žutu, a to su zelena, narandžasta, ružičasta, ljubičasta i plava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име