12 prirodnih lekova, uradi sam:

1. Maska, piling od ovsenih pahuljica:

ovsene pahuljice

Ako imate suvu i upaljenu kožu, a želite masku koja može da je smiri, odličan izbor je kaša od ovsenih pahuljica, koja ima piling svojstva.

2. Kurkuma za usijanu kožu:

kurkuma

Posebno se preporučuje zbog svojih anti-inflamatornih i antibakterijskih svojstva. Poželjno ju je koristiti za lice u vidu maske, dobićete svežiji i svetliji sjaj.

3. Sirće za čišćenje lica:

jabukovo sirce

Mnoge žene zanemaruju čišćenje lice na kraju dana, ali neophodno je da se otvore pore i vrati ravnoteža kože. Takođe jabukovo sirće je dobro za one koji imaju probleme sa aknama.

4. Kamilica za umirujuću masku:

kamilica

Ako imate osetljivu kožu koja je lako sklona iritaciji, pripremite divnu masku od kamilice koja ima umirujuće dejstvo. Isperite lice sa čajem od kamilice ili pamučnu gazu natopite istim i držite na lice 10 minuta.

5. Maslinovo ulje za tonsko kožu i kosu:

maslinovo ulje

Važeća alternativa prirodnih proizvodi za toniranje kože je ulje: ne samo maslinovo, već i ricinusovo ulje sa jojobom. Vaše lice će postati svetlije i mekše.  Smog , često pranje , pa čak i stres mogu nauditi kosi, koja najčešće postaje “krta”.  Savet: Oživite je sa oblogama od maslinovog ulja.

6. Glina protiv akni:

glina

Verovatno ste čuli za glinu kao lek za mnogo toga, ali svakako jedan od bitnih svojstva je da se bore, akne lako rešavaju sa glinom. Savršena je za lica u vidu maske.

7. Namirnice koje su dobre za vašu kožu:

hrana zdrava

Koža se može zaštititi sa pravilnom ishranom. Preporučujemo namirnice:  Avokado , maslinovo ulje , zelenu salatu , kikiriki i jaja . Hrana je “verovanje” za dobru i kvalitetnu kožu.

8. Hrana za poneti od kuće:

hrana od kuce

Postoje neke namirnice koje već bi trebalo ukloniti sa svog stola, kako bi se izbegli problemi sa kožom. Ovo se posebno odnosi na hranu sa visokom stopom šećera.

9. Kašika za “natečene”oči:

kasika

Ako se probudite sa natečenim očima ili sa nekom od alergija , pokušajte to da rešite sa hladnom kašikom. Pre nego što stavite na oči, kašiku ubacite u frižider da stoji 15 minuta, a nakon toga je naslonite na oči i ostavite da stoji nekoliko minuta .

10. Cimet za pune usne:

cimet

Mnoge žene misle da kako bi imale pune usne, moraju da se izlože ubodom igle. U stvari, isti efekat može se dobiti upotrebom prirodnih supstanci , kao što je cimet.

11. Puder za pranje kose:

puder

U poslednjih nekoliko godina došlo je do velike upotrebe suvog šampona, ali ono što mnogi od vas verovatno ne znaju je da samo malo treba “bejbi” pudera naneti na kosu i nakon toga isprati.  Rezultat je dosta vidljiviji od korišćenja tečnog šampona.

12. Ugalj za izbeljivanje zuba:

ugalj

Na tržištu postoje mnogi proizvodi koji izbeljuju zube, ali većina vremenom zbog niz hemijskih elemenata uništi gleđ. Pokušajte da nanesete ugalj na zube i več nakon tri nanošenja primetićete odličan rezultat.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име