Mnoge dame se ne usuđuju da nose piksi frizuru jer smatraju da im neće lepo stajati. Međutim, piksi frizure su veoma popularne i vrlo raznovrsne tako da ih mogu birati sve dame bez obzira na tip kose, doba starosti i oblik lica. Samo je potrebno naći iskusnog frizera koji će umeti da izabere pravi stil piksi frizure za Vaš oblik lica. Na primer, šiške odgovaraju ovalnom obliku lica, ali ne i okruglom. Asimetrične piksi frizure bi poravnjale lice u obliku srca, dok bi slojevi omekšali četvrtastu vilicu. Kod izbora piksi frizure važan je i Vaš stil života. Da li ćete moći redovno da posećujete frizera? Da li je Vaša kosa farbana, ukoliko jeste redovnije ćete morati kod frizera i to kada kosa krene da vam raste iz korena.
Sve ovo znači da piksi frizura ima svoje prednosti, ali i mane. Mana bi bila to što ćete morati redovno da je kratite i održavate, a prednosti su što se lakše pere, suši i troši manje šampona, sredstava za negu i oblikovanje kose.
Ako ste rešili da ove godine napravite drastičan korak i ponesete piksi frizuru onda Vam ovaj mali vodič može pomoći da izaberete pravu piksi frizuru koja najbolje stoji Vašem obliku lica.

Odrediti oblik lica

Lica prema obliku možemo podeliti u šest grupa: ovalno, okruglo, duguljasto, četvrtasto, lice u obliku srca i lice u obliku dijamanta.
– Ovalni oblik lica, karakteristike: Čelo je malo šire od brade, dužina lica je oko dva puta veća od njegove širine.
– Okruglo lice: Istaknuti, zaobljeni obrazi i dužina lica je jednaka sa širinom lica.
– Duguljasto lice: Ovaj oblik lica se često meša sa ovalnim oblikom. Međutim, duguljasto lice je izduženije od ovalnog i ima usku bradu.
– Četvrtasto lice: Istaknuta vilica, četvrtasta brada, čelo i vilica otprilike iste širine.
– Lice u obliku srca: Široko čelo i jagodice i uska vilica i brada.
– Lice u obliku dijamanta: Suženo čelo i vilica, jagodice na najširem mestu lica.piksi frizure za oblik lica
Piksi frizure za ovalni oblik lica
Ovalnom obliku lica sve frizure lepo stoje, a to se odnosi i na sve piksi frizure. Možete birati vrlo kratke piksi frizure, sa sitnim šiškama, razbarušene i neuredne piksi frizure, uostalom svaka kratka frizura lepo stoji ovalnom obliku lica.

Piksi frizure za okruglo lice
Okruglo lice bi uz pomoć frizure trebalo vizuelno izdužiti. To se može postići sa piksi frizurama koje imaju volumen na vrhu i kraće bočne strane. Možete istaći i par asimetričnih šiški. Nikako ne nosite ravne šiške jer će one Vaše lice učiniti još okruglastijim.

Piksi frizure za duguljasto lice
Za razliku od okruglog kod duguljastog lica izbegavajte piksi frizure sa volumenom na vrhu jer će vizuelno izgledati još izduženije ( na pr. Mohikano frizure). Umesto toga birajte slojevite piksi frizure koje će stvoriti iluziju manjeg čela i uravnotežiti oblik lica. Nosite duže šiške jer će kraće šiške učiniti da Vaše lice izgleda još duguljastije.

Piksi frizure za četvrtasti oblik lica
Isto kao kod okruglog lica treba Vam piksi frizura koja će fizuelno sakriti ugaone linije lica. To se može postići uz pomoć slojeva, igrajte se sa dužinom slojeva, njihovim talasastim i sličnim oblicima.

Piksi frizure za lice u obliku srca
Ako imate srcoliki oblik lica onda je potrebno da birate piksi frizure koje će naglasiti Vaše obraze. Duži i gušći slojevi su najbolji izbor za to. Važno je da piksi frizura pozadi bude što kraća da bi se sve lepo izbalansiralo.

Piksi frizure za lice u obliku dijamanta
Ovo je jedan od najzanimljivijih oblika lica jer ima ugaonu strukturu, ali i vitkiji i šiljasti oblik brade. Da biste stvorili prirodnu ravnotežu, dok se igrate sa oblikom lica trebalo bi istaći jagodice. Najbolje su asimetrične piksi frizure sa kockastim krajevima oko ušiju. Na taj način ćete dobiti volumen na vrhu lica i ublažiti bočne linije lica. Da biste uravnotežili jake konture lica birajte piksi frizure različitih dužina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име