Ukoliko želite da smršate bez dijete i gladovanja koristite vitamine i dodatke ishrani. Pravilno kombinujte namirnice i bavite se umerenom fizičkom aktivnošću i uspećete brže da sagorite masne naslage. Pogledatke kojih to sedam vitamina i suplemenata Vam mogu pomoći da se oslobodite suvišnih kalorija.
1.    Vitamin D

Vitamin D
Najnovija istraživanja su pokazala da vitamin D pomaže organizmu da bolje reaguje na insulin tojest hormon koji se luči u pankreasu.Glavna uloga insulina je da ugurava šećer u ćelije koje će ga pretvoriti u energiju. Ukoliko nema dovoljno vitamina D narušiće se ova funkcija insulina. Tada može doći do gojaznosti i pojave mnogih bolesti.
Kada nivo vitamina D u organizmu pada raste nivo paratiroidnog hormona. Kada ovaj hormon pređe normalne granice doći će do gomilanja masnih naslaga i šečera u organizmu.
Nedostatak vitamina D može da utiče i na hormon leptin koji komanduje Vašem mozgu koliko treba da jede.Zato se ne možete zasititi jer mozak utiče na to koliko ćete jesti.
2.    Kalcijum

Kalcijum
Kalcijum je mineral koji u saradnji sa vitaminom D pomaže organizmu da brže sagori suvišne masti. Kalcijum I masti se zajedno skladište u ćelijama. Istraživanja su pokazala da što je više kalcijuma u ćelijama masti će se brže topiti I obrnuto.
Kalcijum promoviše mršavljenje tako što se vezuje za masti u probavnom sistemu I organima za varenje . Od kalcijuma I masti se stvara supstanca slična sapunu koja ne može da se apsorbuje u krvotok već se izbacuje iz tela.

3.    Proteini

Proteini
Ukoliko su proteini,tojest, belančevine prisutne u svakom obroku mišići će biti jači, a masti će se brže topiti. Proteini zajedno sa kalcijumom I vitaminom D utiču na rast I razvoj mišićne mase, a ne na stvaranje dodatnih kilograma. Istraživanja su pokazala da žene koje su jele proteine dva puta dnevno gube 4% više na težini od onih koje su bile na dijeti, ali nisu konzumirale proteine.

4.    Omega-3 masne kiseline

Omega-3 masne kiseline
Omega-3 masne kiseline utiču na gubitak kilograma tako što pokreću enzime koji se aktiviraju I sagorevaju masti u ćelijama.Takođe utiču na poboljšanje raspoloženja I time smanjuju unos hrane koji je povećan kada ste emocionalno rastrojeni I neraspoloženi. Omega-3 masne kiseline utiču na hormon leptin I samim tim  na smanjenje apetita. Masna riba kao što je losos je veliki izvor ove kiseline kao I vitamina D. Namirnice kao što su orasi I semenke sadrže masti koje se mogu u organizmu pretvoriti u omega-3 masne koseline.
5.    Mononezasićene masne kiseline

Mononezasićene masne kiseline
Ove kiseline se nalaze u maslinovom ulju, orasima, semenkama, avokadu, kikiriki puteru, čokoladi. Manonezasićene masne kiseline tope kalorije naročito oko struka , takođe smanjuju nivo šećera u krvi I apetit.
6.    Konjugovane linolne kiseline

Konjugovane linolne kiseline
Ovo su omega-6 masne kiseline koje su neophodne u ljudskoj ishrani. Nalaze se uglavnom u mesnim I mlečnim proizvodima. Utiču na sagorevanje priteina I masti I njihovo pretvaranje u energiju. Značajni su za jačanje mišićne mase, ubrzavanje gubljenja telesne masnoće I obezbeđuju antioksidantnu zaštitu organizmu.

7.    Polifenoli

 Polifenoli
Polifenoli su antioksidanti koji se nalaze u voću, povrću, vinu, čaju I kakau. Utiču na ubrzanje metabolizma I samim tim na brže sagorevanje kalorija. Takođe su dobra zaštita protiv bolesti srca, krvotoka, imunog sistema I koriste se u prevenciji hroničnih bolesti, karcinoma I procesa starenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име